Teremyağlı Maden Sulu Pamuk Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Maden Sulu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta l boyutunda (Oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50gr teremyağ (2 yemek kaşığı)
  • 1 adet maden suyu
  • 1 portakal rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Boza kıvamına gelene kadar elenmiş un
Teremyağlı Maden Sulu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri bir fiske tuz da atarak güzelce beyazlaşıncaya kadar mikser sayesinde çırpıyoruz. Sıvıyağı oda ısısında yeterlice eriyen teremyağı da katıp, bir çeşit karıştırıyoruz. Maden suyu portakal kabuğu ve vanilyayıda ekleyip, bir cins karıştırıyoruz.
  2. Ununu ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyip, elimizle alttan üste gerçek miksersiz çırpıcıyla yeterlice unu yiyene kadar çırpıyoruz. aslına bakarsan boza üzere bir kıvam alıyor çabucak.
  3. Teremyağ ile yeterlice yağladığımız kalıbımıza unda döküp düzgünce ünlüyoruz (Kıvam alan kekimin içine ben sütlü çikolata doğrayıp, üzerine döküp, bir cins çatalla alt üst karıştırdım)
  4. Kek harcımızı döküp bir iki tezgaha keki vuruyoruz ki ortasındaki hava kabarcıkları çıksın.
  5. ondan sonrasında öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında fansız olarak yaklaşık 50 dk pişiriyoruz. Misssler üzere kekimiz hazır. Şimdiden yapacak olanlar kolay gelsin. Yumuşacık pastanelerde satılan o meşhur keklerden hiç bir farkı yok. Hatta daha da hoşu. Afiyetler olsun????
Teremyağlı Maden Sulu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı