Teremyağlı Meyveli Tart Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Meyveli Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram teremyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sut
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yahut 4 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe göre muz, çilek vb meyveler
Teremyağlı Meyveli Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle keki pişireceğimiz kek kalıbını teremyağla yağlayarak buzluğumuzda, kek hamurumuzu hazırlayana kadar bekletelim.böyle kekimizin kalıptan çıkması kolay olacaktır.
  2. Hamur yoğurma kabımızın içerisine 3 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi ekleyip mikserle çırpalım.
  3. Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir kıvam haline gelene kadar çırpmaya devam edelim.
  4. ondan sonrasında 1 çay bardağı sıvı yağ, 100 gram teremyağ, 1 su bardağı süt, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unumuzu ayrıyeten cevizlerimizin tamamını ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. Buzlukta beklettiğimiz kek kalıbımızın içerisine hamurumuzu koyup daha önce 180 °c ısıttığımız fırınımızda içi düzgünce çekene kadar yaklaşık 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Kekimiz soğuduktan daha sonra, dilimlediğimiz meyveler ile üzerini süslüyoruz.
Teremyağlı Meyveli Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı