Teremyağlı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 125 gr teremyağ
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı un
 - 3 adet yumurta
 
- 2,5 su bardağı süt
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - 1 yemek kaşığı un
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 1 adet yumurta
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 poşet krem şanti
 
- 1 paket çikolata sos
 - 2 su bardağı süt
 - 80 gr bitter çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve teremyağını ekleyin.
 - Su kaynamaya başlayıp teremyağı eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla topaklanmaması için süratle karıştırıyoruz.
 - ondan sonrasında 1-2 dakika kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
 - Ocaktan alıp soğumaya bırakın, hamur güzelce soğuduktan daha sonra yumurtaları tek tek tahta kaşık sayesinde hamura yedirerek kırıyoruz.
 - Tüm yumurtalar bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz .
 - böyle yapınca profiterölün hamuru hayli hoş kabaracaktır.
 - Hamurun kıvamı ise yapışkanlı bir hamur olacak hamuru 20dk kadar dinlenmeye bırakın .
 - Dinlenen hamuru sonrasındasında sıkma torbasına doldurun cevizden büyüklüğünde olacak biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın.
 - Aralarında birer santim boşluk olacak biçimde sıkın .
 - hemen sonrasında öncesinden ısıtılmış 180 dereceli fırında denetimli bir biçimde pişirin.
 - Altı üstü kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın her fırın farklılık gösterebiliyor siz kendi fırınınıza bakılırsa ayarlayın.
 - Kreması için ise bir tencereye sütü,şekeri,nişastayı,unu ve yumurtayı kırın güzelce karıştırın.
 - Ocağın altını açın kremayı daima karıştırarak göz göz olmaya başlayınca teremyağını ve vanilyalı ekleyin ocağın altını kapatın .
 - İlk sıcağı çıktıktan daha sonra üzerine bir poşet yada streç sinema ile kapatın kremayı soğumaya bırakın.
 - Krema fazlaca soğuk olmalı onun için en az 2 saat kadar buzdolabında soğutun .
 - ondan sonrasında kremamıza krem şantili ekleyip mikserle en az 5 dk kadar çırpın.
 - sonrasındasında sıkma torbasına doldurun profiteröllerin içerisini bu kremayı sıkarak doldurun.
 - Ardından çikolata sosu için sütü ve çikolata sosunu küçük bir tencereye alın.
 - Çikolata sosu göz göz kaynamaya başlayınca 1 dk kadar daha pişirip ocağın altını kapatın.
 - Ardından bitter çikolatayı da ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
 - ondan sonrasında çikolata sosunu buzdolabına soğumaya alın orta ara karıştırın ki üstü kabuklaşmasın soğuyup yoğunlaşan çikolata sosunu profiterolün üzerine kaşık sayesinde dökün, tatlımız yemeye hazır.