Teremyağlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım paket teremyağ
- Yarım bardaktan 1 parmak fazla pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı yüzebir daha)
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 1 kabartma tozu
- 3 su bardağından biraz eksik un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel 3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı su ocakta yüksek ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra 15 dakika kısık ateşte biraz kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
- daha sonra içine çeyrek limon sıkıyoruz ocaktan alıyoruz.
- Yarım paket teremyağ yarım bardaktan bir parmak fazla pudra şekeri 2 adet yumurta birinin sarısı konulmayacak biçimde kaba koyuyoruz.
- 2,5 yemek kaşığı irmik ek edip elimizle karıştırıyoruz.
- 1 adet kabartma tozu ile 3 su bardağına yakın un ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yumurta büyüklüğünde bezeleri elimizle şekillendirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200° lik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri çıkarıp üzerine ılık şerbeti döküyoruz.En az 1 saat dinlendiriyoruz mis üzere şekerparelerimiz servise hazır.