Teremyağlı Sufle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 200 gram eritilmiş teremyağ
- 1 çay bardağı süt
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bitter çikolata
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
- Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpalım.
- Teremyağ eritilir, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz hazır.
- Isıya sağlam kaplarımıza kek harcını paylaştıralım. Kapların yarısını yavaşça geçene kadar doldurmanız kâfi.
- Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim.
- Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
- Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu müddet kaselerin boyutuna göre değişebilir. Keklerin üzeri yavaşça çatladığında denetim edebilirsiniz.
- Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Ben süslemek için antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun.