Teremyağlı Tahinli İrmik Helvası

Leila

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 250 gram teremyağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı bal
Süslemek için

  • Tahin
  • Hindistan cevizi tozu
Teremyağlı Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şeker ,su ve süt ile şerbetimizi kaynatmak üzere ocağa koyuyoruz.
  2. Şerbetimiz orta ateşte kaynarken teremyağı tavaya alıyoruz.
  3. İyice eriyip göz göz olunca irmiğimizi ekliyoruz, eklenen irmiği evvel orta ateşte renk alana kadar kavuruyoruz .
  4. Renk almaya başlayınca altını kısıyoruz ,birazda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz bu etapta pembeleşiyor.
  5. Kaynamış olan şerbettem bir iki kepçe pembeleşen irmiğin üzerine döküyoruz.
  6. daha sonrasında ocağı orta ateşe alıyoruz dikkat edelim şerbet elimize sıçrayabilir.
  7. Şerbetini de çeken tatlımıza son olarak balı da ek ediyoruz.
  8. Ben biraz sulu bırakıyorum soğuyunca epey fazla sertleşmesi için lakin her insanın tercihi farklıdır kimi daha açık renkte yahut koyu kıvamlı sevebiliyor.
  9. Süslemek için hindistan cevizi tozu ve tahin tercih ediyorum hayli yavaşça bir tatlı olması açısından umarım dilinize gönlünüze hitap eden bir tatlı olur.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.
Teremyağlı Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı