Teremyağlı Un Helvası

Leila

Global Mod
Global Mod
Teremyağlı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram teremyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 ,5 su bardağı ılık su
Teremyağlı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için oda ısısında ki su ve şeker derin bir kaba alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Rastgele bir ısı uygulamaya gerek yok.
  2. sonrasındasında tencereye yağlar alınır ve eriyene kadar kısık ateşte beklenir.
  3. Eriyen yağın içersine 1 su bardağı un koyulur ve spatula ile güzelce karıştırılır.
  4. Topaklanma gidip kıvama gelene kadar.
  5. Ardından 1 su bardağı daha un eklenir ve tıpkı biçimde karıştırılır.
  6. Ocağın altı sürekli kısıkta duracak yalnız ocağın büyük gözünde yapacağız.
  7. Unun rengi latte rengini (sütlü kahve) alıncaya denk daima karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kadar kavrulur.
  8. Helva istenen rengi alınca altı büsbütün kapatılır.
  9. sonrasındasında şerbeti 4-5 seferde ekleyerek karıştırılır.
  10. Biraz şerbet dökülüp una yedirilir akabinde biraz daha şerbet dökülür.
  11. böyle şerbet bitene kadar karıştırarak helvaya yedirilir.
  12. Şerbet bittikten daha sonra biraz daha karıştırarak helvanın o ipeksi kıvama gelmesi sağlanır.
  13. Unutmayın şerbeti eklemedilk evvel ocağın altı kapatılacak. ondan sonrasında sıcak sıcak servis edebilirsiniz, fikir olsun dondurma ile fazlaca yakışıyor. Afiyet olsun ????.
Teremyağlı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı