Teremyağlı Vişnelim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram teremyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı vişne
- 6 küçük kare bitter çikolata
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Pasta süsü
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısına gelen teremyağı uygun bir kaba alıp, üzerine yumurtaları kırarak mikserin düşük devranında iki dakika kadar çırpıyoruz.
- Toz şekeri ekleyip mikseri yüksek evrede çalıştırarak bir dakika daha çırpıyoruz.
- Pekmezi, yoğurdu, unu, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Tüm materyaller özdeşleşince yağlı kağıt serilmiş uygun bir borcama hamurun yarısını döküyoruz.
- Vişneleri ikiye; çikolataları ise daha küçük kesimlere ayırarak borcamdaki hamurun üzerine serpiştiriyoruz (Üzeri için vişne ayırıyoruz biraz)
- Kalan hamuru da borcama döküp, ayırdığımız vişneleri diziyoruz. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebileceği için pişip, pişmediğini kürdanla denetim edebilirsiniz.
- Pişen keki fırından alıp, sıcağını atmasını bekledikten daha sonra üzerini pasta süsüyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.