Tereyağsız/Margarinsiz Elmalı Turta

Leila

Global Mod
Global Mod
Tereyağsız/Margarinsiz Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için ;

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Tereyağsız/Margarinsiz Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İçi için elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tavaya rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tarçını ekliyoruz.
  2. Arzu ederseniz rondadan geçirilmiş ceviz de ekleyebilirsiniz.
  3. Pişen harcı soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için un hariç öbür gereçler yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  5. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  6. Turtanın üzeri için hamurdan bir modül ayırıyoruz. (üzerine hamuru rendelemek isterseniz ayırdığınız parçayı buzlukta bekletmeniz gerekecek).
  7. Geri kalan hamuru merdaneyle açıp yağlanmış borcama yerleştiriyoruz.
  8. Çatalla delikler açıyoruz.
  9. Soğuyan elmalı harcı üzerine ekliyoruz.
  10. Ayırdığımız hamuru merdane ile açıp şeritler haline kesip üzerine yerleştiriyoruz ve fırına sürüyoruz.
  11. 170-180 derece fırında fanlı ayarda pişirdim ben. Altlı üstlü ayarda da pişirebilirsiniz.
  12. Soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz. :).Afiyet, şifâ olsun :).
Tereyağsız/Margarinsiz Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı