Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet sade hazır pandispanya keki
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme biraz dolu fazla değil)
- 1 adet yumurta
- 180 gram pınar labne peyniri
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 adet 3’ü bir ortada hazır kahve
- Kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynadıktan daha sonra soğuması beklenir.
- 15 dk kadar bekleyip ılındıktan daha sonra labne peyniri ek edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
- Öbür taraftan sıcak su ortasında hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve yavaşça soğuması beklenir.
- Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
- Üzerine kremanın yarısı ek edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan daha sonra ikinci kat kapatılır.
- Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
- En son pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten daha sonra servise hazır.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı