Tiramisu

Leila

Global Mod
Global Mod
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 paket kedidili bisküvi
Kreması için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket labne
Kahve sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kahve
Üzeri için;

  • Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 litre sütü, yumurta sarısını, unu, nişastayı, şekeri tencereye alıp düzgünce çırpıyoruz (Yumurtayı en son ekleyelim ki un ile hamur üzere topak topak olmasın)
  2. Ocağın altını açıp tencereyi ocağa alıyoruz.
  3. Kaynayıp kıvam alana kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Kıvam alınca 2-3 dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz.
  5. Soğuk ıslak bir bezin üzerine alıp içerisine labneyi ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kremayı ekleyip, bir daha pürüzsüz homojen kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  7. Bir su bardağı sıcak su, kahve ve şekeri karıştırıyoruz.
  8. Tamamen karıştıktan daha sonra sütü ekliyoruz.
  9. Kedidili bisküvilerin şekerli üzere olan tarafını ıslatıp borcama dizmeye başlıyoruz.
  10. Kedidili bisküvilerin tam yarısını dizip üzerine kremayla kaplıyoruz.
  11. Bir sıra daha tek taraflı ıslattığımız kedidili bisküvileri diziyoruz.
  12. Kalan kremanın tamamını borcamı kaplayacak biçimde döküp, üzerini düzlüyoruz.
  13. 10 dakika kadar bekletip, ılık hale gelince üzerini bol kakao ile kaplıyoruz (Çay süzgeci bu iş için ideal)
  14. 1 gece buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı