Tiriliçe

Leila

Global Mod
Global Mod
Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ1
  • 1 paket sıvı krema
Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
Tiriliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kek yapıyoruz. Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar çırpıyoruz, köpük köpük olana kadar ondan sonrasında başka gereçleri koyup çırpıyoruz.
  2. Yağladığımız fırın tepsisi ne boşaltıp, fırında evvel 170 derece 10 dakika pişiriyoruz.
  3. ondan sonrasında 150 dereceye alıp, fırınımızı denetimli bir biçimde yaklaşık 25-30 dakika daha pişiriyoruz.
  4. Bu ortada sütlü sos hazırlayalım süt, şeker bir paket kremayı çırpıp, buzdolabına kaldıralım.
  5. Bu ortada karamel sosu hazırlıyoruz şekeri tavaya alıp hiç ellemeden tavayı sallaya sallaya renk almasını sağlıyoruz istediğimiz rengi gelince krema ve tereyağını ekleyip pişiriyoruz onu da kenara alıyoruz.
  6. Kremşantimizi hazırlayalım üzerine yazıldığı üzere kremşanti hazırlıyoruz yalnız kremşantiden birazcık ayırıyoruz üzerini süslemek için.
  7. Kekimiz piştikten daha sonra 5 dakika bekliyoruz üzerine buzdolabına koyduğunuz sütlü sosla ıslatıyoruz her yer ıslanacak biçimde.
  8. Çektikten daha sonra kremşanti sürüyoruz üzerine en son karamel sos ekleyelim kenara ayırdığımız kremşanti ile süslüyoruz hepsi bu kadar afiyet olsun.
Tiriliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı