Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ1
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kek yapıyoruz. Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar çırpıyoruz, köpük köpük olana kadar ondan sonrasında başka gereçleri koyup çırpıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisi ne boşaltıp, fırında evvel 170 derece 10 dakika pişiriyoruz.
- ondan sonrasında 150 dereceye alıp, fırınımızı denetimli bir biçimde yaklaşık 25-30 dakika daha pişiriyoruz.
- Bu ortada sütlü sos hazırlayalım süt, şeker bir paket kremayı çırpıp, buzdolabına kaldıralım.
- Bu ortada karamel sosu hazırlıyoruz şekeri tavaya alıp hiç ellemeden tavayı sallaya sallaya renk almasını sağlıyoruz istediğimiz rengi gelince krema ve tereyağını ekleyip pişiriyoruz onu da kenara alıyoruz.
- Kremşantimizi hazırlayalım üzerine yazıldığı üzere kremşanti hazırlıyoruz yalnız kremşantiden birazcık ayırıyoruz üzerini süslemek için.
- Kekimiz piştikten daha sonra 5 dakika bekliyoruz üzerine buzdolabına koyduğunuz sütlü sosla ıslatıyoruz her yer ıslanacak biçimde.
- Çektikten daha sonra kremşanti sürüyoruz üzerine en son karamel sos ekleyelim kenara ayırdığımız kremşanti ile süslüyoruz hepsi bu kadar afiyet olsun.