Tolunay Kafkas’tan Yusuf Demir açıklaması

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Ümit Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi ve Genç Ulusal Kadrolar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Galatasaraylı futbolcu Yusuf Demir’in Türk Ulusal Ekibi’ne kazandırılma ihtimalinin olması durumunda Türkiye Futbol Federasyonu ile sarı-kırmızılı kulübün durumu çözeceğini söylemiş oldu.
Kafkas, Gürcistan ile 27 Eylül Salı günü yapılacak hazırlık maçı öncesi Riva’daki Hasan Doğan Ulusal Ekipler Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Tolunay Kafkas, Galatasaray’ın yeni transferi Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir’in yerli statüsünde oynayamaması üzerine gelişen gündemle ilgili soruya karşılık verdi.
Yusuf Demir bahsiyle ilgili daha evvel açıklamalar yaptıklarını lisana getiren deneyimli teknik adam, “Kendi adıma berbat niyetli açıklamalar yapmadım. Dursun Özbek Beyefendi ile Federasyon Liderimiz içindeki olan bir bahse döndü. Sıkıntımız hiç kimseyi kaybetmek, suçlamak yahut savunmak değil. Hedefimiz herkesi ulusal gruba kazandırmak. Bunun bir prosedürü var ise onu Federasyon Liderimiz, idare konseyimiz ve Galatasaray Kulübü çözer.” dedi.
“Dönemimde 13-14 oyuncu A Ulusal Grup’ya yükseldi”
Tolunay Kafkas, kendi periyodunda ümit ulusal kategorisinden 13-14 oyuncunun A Ulusal Grup’ya yükseldiğini ve bununla gurur duyduğunu kaydetti.
Ümit Ulusal Grup’tan biroldukca oyuncuyu A Ulusal Grup’ya gönderdiklerini hatırlatan Kafkas, “Ümit Ulusal Grup, epey değerli bir yer. Bilhassa bir geçiş yeri. Benim dönemimde 13-14 oyuncu A Ulusal Kadro’ya yükselme başarısı gösterdi. Bu da benim için bir gurur kaynağı. Çok memnun oluyoruz. A Ulusal Ekip havuzunu genişletmek, oradaki rekabet ortamını daha da artırmak, aşikâr konumlarda oyuncu sayısının fazla olması öncelikli gayelerimiz. Bundan dolayı epey memnunum.” sözlerini kullandı.