Torrent, Pena tercihini anlattı

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, sarı-kırmızılı ekibin gündemine dair değerli açıklamalarda bulundu.
Basın mensuplarıyla sohbet toplantısında buluşan Torrent, Türk futbolu hakkında, “Çok kısa bir müddetdir buradayım. Aldığım his, Türk futbolunun hayli düzgün olduğu istikametinde. Uygun futbolcular olduğunu rakipleri incelerken gördüm. Teknik erkeklerin da hayli hoş fikirleri var. Son günlerde sıradaki rakibimiz Alanya’yı inceledik. Geriden çok hoş oyun kuruyorlar. 6-7 oyuncu kaleciyle epeyce güzel oynuyor. Sizi üstlerine çekip kontralara çıkıyorlar. Neyi, nasıl yapmak istediklerine dair fazlaca net fikirleri var. Benim son 10-11 yıldır çalıştığım kadrolarda da yapmak istediğim bu net kanıyı oturtmak. Lakin ne kadar vakit içerisinde? Bu, otomatik olmuyor. Işığı açıp kapatmak kadar kolay değil bu iş. Bir tarz yaratmak için vakit gerekiyor. Bir teknik yönetici için dönem öncesi periyoda sahip olmak fazlaca kıymetli. Bunun bizde olmayacağını biliyorduk. Şu anda önceliğimiz oyuncularımızın rahat olacağı ve puan kazanacağı oyun. Gelecek dönem ise, dönem öncesi kampı bir arada geçirerek oyuncularımızı yeni sisteme ikna edebiliriz. vakit içinde ve idmanla oyuncuyu daha ikna etmek mümkün.” dedi.
Torrent oyun anlayışıyla ilgili ise şöyleki konuştu:
“Çalıştığım gruplar ortasında Barcelona, Bayern, Manchester City diğer bir çizgiydi, lakin New York örneğin o kadar üstün değildi ve orada vakit içinde hayli hoş işler yaptık. Üç temel prensibim var: Rakip topa sahip olduğunda ileride baskı; topu kaybettiğimizde geri çekilmemek ve çabuk geri kazanmaya çalışmak, rakip yarı alanda geri alırsak fazlaca süratli atak; kendi yarı alanımızda geri alırsak, net resmi nazaranne kadar topu tutmak. Ben ve grubum tüm bunları alanda uygulatmaya çalışıyoruz. Oyuncularla şüphesiz. hiç bir teknik yönetici ilah değil. Âlâ bir grubu olması lazım. Oyuncuları ikna etmesi lazım. Sınırlar ortasını oynama özelliği olan oyuncular da olmalı. Galatasaraylı oyuncular durumun net biçimde farkındalar. Çok büyük bir baskı var. Galatasaray üzere büyük kulüplerde doğal. Şu anda bir kıymetli nokta da o kadar gol yememek. gol yemeden maç kazanmak istiyoruz.”
Deneyimli futbol adamı, Galatasaray ile resmi kontrat imzalamaya hazırlanan Barcelona kalecisi Inaki Pena hakkında şu kelamları söylemiş oldu.
“Transfer bitmeden konuşmak istemiyoruz. Son günlerde 30’un üstünde oyuncu gözlemledik. Her gün farklı sebeplerden durumları değişti. Transfer gerçekleşene kadar konuşmam. Pena’yı soruyorsunuz. Kontrat imzalandı mı? Ben bitti gözüyle bakılan bir hayli transferin son anda sıradan bir pürüz yüzünden gerçekleşmediğini gördüm. Bu niçinle bitmeden konuşmam. Lakin şunu söyleyebilirim. Birinci opsiyon benim için de, kulüp için de Türk kaleciydi. Ancak piyasa her neyse o! İkincisi, bu kaleci gelecek dönemden itibaren Ter Stegen’in gerisinde ikinci kaleci olacak. Avrupa’nın en uygun genç kalecilerinden biri. 18, 19, 21 yaş altında ulusal oldu. La Liga’dan bir fazlaca teklif geldi. Barcelona hepsini geri çevirdi. Zira hayli güveniyorlar. Barcelona’dan biroldukca beşerle konuştuk. Kendisi de gelen tekliflerle değil, yalnızca Galatasaray’ın teklifi ile ilgilendi. Aklında birinci seçenek Galatasaray idi. Kaleci antrenörümüz 6-7 yıl onunla çalıştı. 22 yıl Barcelona’dan çalışan bir antrenör. Önümüzdeki dönem birfazlaca maçta onu Barcelona kalesinde goreceksiniz. 6 aylık konuşulmasının niçini, gelecek dönem Barcelona’nın ona muhtaçlığı olması. Muslera’nın durumunu, 1-1,5 aya oynayabileceğini bilerek geliyor. Buna karşın bu meydan okumaya çıktı”
Galatasaray’ın Avrupa’da oynayabilecek futbolcuları olduğunu söyleyen Torrent, “Kerem ve 3-4 oyuncu var Avrupa’da rahatlıkla oynayabilecek. nazaranceksiniz, her yıl daha fazla oyuncu gidecek Avrupa’ya… Burada her şey fazlaca süratli oynanıyor. Doğal yetenek olarak epeyce donanımlı. Ancak kendisini geliştirmesi gereken tarafları de var. Dönem öncesi kampında bunları çalışabiliriz kendisiyle… örneğin bek topu alınca, Kerem onun koridorunda yüzünü beke dönüyor. Yolu kapatıyor ve sırtını rakip kaleye dönmüş oluyor. kimi vakit doğal yetenekleri ve hızıyla buradan çıkabiliyor. Ancak bekle farklı koridorlarda bulunmalı. Biri içerideyse, o dışarıda… bu biçimde daha fazla seçeneği olur. olağan olarak fazlaca süratli, birebirde, ikili uğraşta fazlaca kaliteli. Daha fazlaca gol atması lazım lakin genç daha.” dedi.