“Trabzonspor ceketini çıkardığımda konuşurum”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Muhteşem Lig’in 10. haftasında konuk olduğu Beşiktaş ile 2-2 birliktee kalan Trabzonspor’da teknik yönetici Abdullah Avcı, kaliteli bir gayret oynandığını söylemiş oldu.

Vodafone Park’ta oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı, “Ligimizin oyuncu kalitesi yüksek, içeride en çok baskı yapan, hava topu ile ikili uğraş kazanan ve faul yapan kadrosuna karşı oynadık. Beşiktaş, 7 gündür bizim maça çalışıyor. Biz ise 8 günde üçüncü maçımızı oynadık. Kazanmak için gelmiştik. Oyun aslında istediğimiz üzere başladı. Birinci yarıyı 2-1 önde tamamladık. İkinci yarıda fırsatlar önümüze çıktı. Skoru 3-1 ve 4-1’e getirebilirdik. Beşiktaş 4-4-2’ye dönünce orta alanda daha fazla topa sahip olmaya başladık. Bu anda topu gezdirirken golü yedik. Final paslarını atamadık. Oyuncuları tebrik ediyorum. Uygun ve hoş bir çaba oldu.” tabirlerini kullandı.
Abdullah Avcı, karşılaşmada topa daha az sahip olmalarıyla ilgili bir soruya, “Akan oyunda üçüncü bölgede baskı yapabilecek bir kadro değiliz. Bekliyoruz ve rakibin bir tarafınca risk alıyoruz. Geçişlerde kıymetli fırsatlar yakaladık ancak değerlendiremedik.” yanıtını verdi.
Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik reaksiyonlarına ait de konuşan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:
“Beşiktaş’ta teknik yöneticilik yaptım. Bundan son derece gurur duyuyorum. Bu kulübe sonuna kadar hürmetim olacak. Bugün Trabzonspor’un teknik yöneticisiyim. Dışarıdaki sürü psikolojisinin hakikat olmadığını düşünüyorum. Bu kulüpteki çalışanlarla fazlaca âlâ bağlantılarım var. Biz Bartın’da canları yanan ailelere bakalım. Hasta aileler var. Biz de maç oynadık, kazandık ya da kaybettik. Bu mu? Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Yarın çıktığında tahminen ben de konuşurum.”
Ligin 10. haftasında olmalarına karşın büyük müsabakaların final havasına sokulmasını da eleştiren Abdullah Avcı, “Öyle bir atmosfer yaratılıyor ki final maçı üzere. Kalan haftaları ne yapacağız? Bu oyun topla oynanıyor. Biraz daha bakış açısı değişmeli. Kazanmanın ve kaybetmenin vefat olmadığının farkına varırsak kendimizi daha uygun hissedeceğimizi düşünüyorum.” formunda görüş belirtti.