Trileçe Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kutu sıvı krema
Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema
Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda keki için;Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp çırpalım.
  2. ondan sonrasında su, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp evvelinde ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  4. Kekimiz pişerken karamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Uygun bir tencereye toz şekeri alıp kısık ateşte karamelize olana kadar karıştıralım.
  6. Karamelize olan şekerin üzerine tereyağı ekleyip eritelim.
  7. ondan sonrasında kremayı ekleyelim (bu esnada şeker sertleşebilir. Karıştırmaya devam edelim şeker eriyip hoş bir kıvam alacak).
  8. Hazır olan karamel sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  9. Bu sırada pişen keki fırından alıp 10 dk birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  10. Bu ortada kekimizi ıslatmak için uygun bir kaba süt, şeker ve kremayı alıp karıştıralım.
  11. 10 dk dinlendirdiğimiz kekin üzerine kürdan ile delikler açalım.
  12. Hazırladığımız sütlü şerbeti kekin her tarafına gelecek formda dökelim ve şerbetin güzelce çekmesini bekleyelim.
  13. ondan sonrasında krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp 10 dk dolapta bekletelim.
  14. sonrasındasında krem santimizden üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı ayırıp kalanı soğumuş ve şerbetini düzgünce çekmiş kekimizin üzerine sürelim.
  15. hemen sonrasında büsbütün soğumuş karamel sosumuzuda krem şantinin üzerine gezdirip spatula ile düzeltelim.
  16. Son olarak ayırdığımız krem şantiyi tatlımızın üzerine ince çizgiler çizelim ve kürdan ile form verelim.
  17. Tatlımızı buz dolabında 5-6 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun ????????.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı