RAM
New member
Türk-İş: Açlık hududu 3 bin 49 TL, yoksulluk sonu 9 bin 931 TL
Türk-İş‘in, çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak ve temel muhtaçlık unsurlarındaki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek maksadıyla her ay yaptığı ‘Açlık ve Yoksulluk Hududu Araştırması’nın 2021 yılı Eylül ayı sonuçları belirtildi.
Araştırmaya bakılırsa, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, istikrarlı ve kâfi beslenebilmesi için yapması gereken besin harcanması fiyatını tabir eden ‘açlık sonu‘ 3 bin 49 lira olarak belirlendi.
Besin ile giysi, konut, ulaşım, eğitim, sıhhat ve gibisi gereksinimler için yapılması mecburî öbür harcamaların toplam fiyatına denk gelen ‘yoksulluk sonu‘ ise 9 bin 931 lira 59 kuruş oldu.
Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti‘ de aylık 3 bin 709 lira 23 kuruş olarak hesaplandı.
Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin besin için yapması gereken taban harcama meblağı, bundan evvelki aya bakılırsa yüzde 4.18 artış gösterdi.
Yılın birinci dokuz ayı prestijiyle fiyatlardaki artış yüzde 17,72’yi bulurken besin enflasyonunda son 12 ay prestijiyle artış oranı yüzde 24.56 oldu.
Yaş zerzevat – meyve fiyatları arttı
Araştırmaya göre, et, tavuk, balık, sakatat, bakliyat mamüllerinin bulunduğu kümede, et fiyatı genelde tıpkı kaldı. Tavuk fiyatı da değişmedi.
Yaş zerzevat ve meyve meblağları mutfak harcamasını artırdı. Zerzevatın ortalama kilogram fiyatı bu ay 8 liraya yükselirken, meyvenin 8 lira 70 kuruş oldu. Ekmek fiyatı ile tereyağı, margarin ve ayçiçeği yağının fiyatı değişmedi, zeytinyağının fiyatı ise arttı.
Siyah ve yeşil zeytin fiyatı da bu ay arttı.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.
Türk-İş‘in, çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak ve temel muhtaçlık unsurlarındaki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek maksadıyla her ay yaptığı ‘Açlık ve Yoksulluk Hududu Araştırması’nın 2021 yılı Eylül ayı sonuçları belirtildi.
Araştırmaya bakılırsa, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, istikrarlı ve kâfi beslenebilmesi için yapması gereken besin harcanması fiyatını tabir eden ‘açlık sonu‘ 3 bin 49 lira olarak belirlendi.
Besin ile giysi, konut, ulaşım, eğitim, sıhhat ve gibisi gereksinimler için yapılması mecburî öbür harcamaların toplam fiyatına denk gelen ‘yoksulluk sonu‘ ise 9 bin 931 lira 59 kuruş oldu.
Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti‘ de aylık 3 bin 709 lira 23 kuruş olarak hesaplandı.
Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin besin için yapması gereken taban harcama meblağı, bundan evvelki aya bakılırsa yüzde 4.18 artış gösterdi.
Yılın birinci dokuz ayı prestijiyle fiyatlardaki artış yüzde 17,72’yi bulurken besin enflasyonunda son 12 ay prestijiyle artış oranı yüzde 24.56 oldu.
Yaş zerzevat – meyve fiyatları arttı
Araştırmaya göre, et, tavuk, balık, sakatat, bakliyat mamüllerinin bulunduğu kümede, et fiyatı genelde tıpkı kaldı. Tavuk fiyatı da değişmedi.
Yaş zerzevat ve meyve meblağları mutfak harcamasını artırdı. Zerzevatın ortalama kilogram fiyatı bu ay 8 liraya yükselirken, meyvenin 8 lira 70 kuruş oldu. Ekmek fiyatı ile tereyağı, margarin ve ayçiçeği yağının fiyatı değişmedi, zeytinyağının fiyatı ise arttı.
Siyah ve yeşil zeytin fiyatı da bu ay arttı.
Haber Sitelerinden Alıntıdır.