Türlü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 5-6 adet taze fasulye
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Sıvıyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp tenceremize alalım ve üzerine sıvı yağ gezdirelim.
- Ardından patatesleri küp küp doğrayıp tenceremize alalım.
- Patlıcanları alacalı soyup bir daha küp küp doğrayıp patateslerin üzerine koyalım.
- Taze fasulyeleri dikine ortadan ikiye keselim ve birkaç kesime bölüp tenceremize alalım.
- Aynı biçimde kabakları da soyup küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim.
- Biberleri de temizleyelim ve doğrayıp tenceremize koyalım.
- Ardından temizlediğimiz sarımsakları ve küp küp doğradığımız domatesi de tenceremizin en üstüne koyalım.
- Son olarak büyük bir bardak sıcak suyun içine salça ve tuz koyup eritelim ve tenceredeki materyallerimizin üstüne gezdirelim.
- Tenceremizin kapağını kapatıp denetimli olarak pişirelim.
- Malzemelerde sulanacaktır lakin muhtaçlık olursa su ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.