Tulumba Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet materyallerini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir tencerede su, yağ ,şeker ve tuzu kaynatıyoruz.
- İçine unu ekleyip bir kaç dakika pişiriyoruz.
- Hamurumuz ılıyınca içine yumurtalarımızı ekleyip çırpıyoruz.
- En son nişasta ve irmiği ekliyoruz.
- Hamurumuzu yıldız uçlu duy ile sıkma torbasına alıyoruz ( hamur sert olacağı için plastik torba yırtılabilir bez sıkma torbanız var ise onun kullanmanızı tavsiye ederim).
- Hamurumuzu soğuk yağa sıkıp kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuk şerbetimize tatlıları atıyoruz.