Tutku Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tutku Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg labne
- 250 gram şeker
- 3 tatlı kaşığı vanilya şekeri
- 100 gram tereyağı
- 5 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı da nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limonun kabuğunu rendele
- 3-4 tutku meyvesi
- 500 ml çarkıfelek meyve suyu
- 3 yemek kaşığı da nişastası
Tutku Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akını ayırın ve mixerle düzgünce çırpın ve kenara koyun.
- Tereyağını eritin.
- Şekeri ve vanilya şekeri ile karıştırın, ayırdınız yumurta sarısını yavaş yavaş ek edin ve güzelce cırpın.
- Limonun suyunu ve kabuğunu rendeleyin. Besin nişastasını ve unu ek edin.
- Çırptığınız yumurta aklarını labne ile yavaşca karıştırın ve ekleyin.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
- 170 derece alt/üst ayarda 60 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Çarkıfelek meyve suyunu bir tencereye ek nişastasını da ek edin güzelce çırpın orta atesde kaynatın.
- Puding haline gelene kadar kaynatın.
- Soğumuş cheescakenin üzerine dökün.
- Soğumaya bırakın. Kivileri soyun inçe dilimlere kesin ve patanın etrafına dekor olarak koyun.