Üç Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi 3-4 dk mikser ile uygunca çırpalım ki yumurta kokusu olmasın.
- sonrasındasında üzerine sıvı yağ, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım ve orta uzunluk yağlanmış borcama dökelim ve evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken 2 su bardağı süt ile 1 su bardağından bir parmak eksik şekerimizi, şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
- Kekimizi fırından çıkardıktan 5 dk. daha sonra soğuk şerbetimizi kekimizin üzerine dökelim.
- Şerbeti çeken tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpip, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????