Vazgeçilmeziniz Olacak Porsiyonluk Portakallı Prenses Tacı Tanımı İçin Gereçler
Portakal sosu için;
Not EkleTanımı Yazdır
Vazgeçilmeziniz Olacak Porsiyonluk Portakallı Prenses Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Portakal sosu için;
- 3 su bardağı portakal suyu
- 3.5 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 çay bardağı tozşeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle portakal suyunu bir tencereye alıp, üzerine nişasta ve şekeri yeterlice karıştırıp, ocağa alıyoruz.
- Koyu bir kıvam alınca ister tek kişilik kalıplara ister büyük bir kalıba boşaltıp, birinci sıcaklığı çıkınca dolaba koyup, soğutuyoruz.
- Akabinde muhasebesini hazırlıyoruz farklı bir tencerede süt, şeker, un ve nişastayı güzelce karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
- Koyu bir kıvam alınca vanilyasınıda katıp, ocaktan alıyoruz birinci sıcaklığı çıkınca portakalı katın üzerine döküyoruz ve dolaba koyuyoruz.
- 5-6 saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun????????????
Vazgeçilmeziniz Olacak Porsiyonluk Portakallı Prenses Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı