Vişne Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 500 gramlık vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri mikserin yüksek evresinde 5 dakika çırpalım.
- Çırpmaya devam ederken bir çay bardağı su ekleyelim.
- Ardından un kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpma teliyle karıştıralım.
- Yağlanmış 36 cm kalıba aktaralım.
- Önceden ısıtılmış 180° derecede fansız alt üst ayarda pişirelim ortalama 30-35 dakika piştikten daha sonra fırından alalım ılınması için bir kenara alalım.
- Şerbet gereçlerini şeker eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Ardından ılınmış olan kekin üzerine aktaralım bir kenara alalım.
- Vişneli sos için vişne ve şekeri tencereye aktaralım ocağa alalım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra nişastayı 3 yemek kaşığı su ile açalım ve vişnelerin üzerine aktaralım.
- Kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Koyulaştıktan daha sonra içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ekleyelim.
- Tereyağı yeterlice eridikten daha sonra vişne sosunu mikserden geçirelim ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Ardından şerbetlediğimiz kek uygunca soğuduktan daha sonra krem şanti ile bir su bardağı soğuk sütü çırpalım ve kekin üzerine aktaralım.
- Ardından soğumuş olan visneli sosu da üzerine üzerine aktararak buzdolabına kaldıralım.
- 15-20 dakika dinlensin dilimleyip dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz.