Vişneli Çikodağ

Leila

Global Mod
Global Mod
Vişneli Çikodağ Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartmatozu
  • 3 yemek kaşığı kakao(dark)
  • 20 adet vişne
  • Fındık içi
Sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
Vişneli Çikodağ Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz,sütü ve yağı bitur çeviriyoruz,un kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Kek kalıbımıza karışımın yarısını döküyoruz.
  3. Üzerine vişne ve fındıkların yarısını ekliyoruz geri kalan karışımımızı döküyor.
  4. En üste kalan vişne ve fındıkları sepeliyoruz.
  5. 180 derecede evvelde ısıtılmış fırınımızda 35-40 dakika pişiriyoruz.
  6. Sos hazırlanışı.Bir tencereye bütün materyalleri koyup bir taşım kaynatıyoruz.
  7. Pişmiş kekimizi ılıtıp ılımış sosu üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.
Vişneli Çikodağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı