Vişneli Parfe

Leila

Global Mod
Global Mod
Vişneli Parfe Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-15 adet vişne
  • 1paket kremşanti
  • 2paket eti burçak bisküvi
  • damla çikolata
  • 1 lt süt
Süslemek için;

  • çikolata sosu
  • taze kırmızı meyveler (çilek, frambuaz,vişne,kiraz)
Vişneli Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda vişneli parfemiz için 1 paket kremşantiyi 1 lt süt ile çırpıyoruz.
  2. Vişnelerimizi çekirdeklerini çıkararak ikiye bölüyoruz.
  3. Bisküvileri de irice kıralım.
  4. Damla çikolatası ile birlikte tüm gereçleri çırpılmış kremamızın içerisine ekleyerek ezmeden karıştıralım.
  5. Kullanacağınız baton kalıbın içerisini streç sinema ile kaplayalım (Bende kalıp olmadığı için cam derin dikdörtgen borcam içerisine yerleştirdim) bu sayede donduktan daha sonra tatlımızı fazlaca rahat bir biçimde kalıptan çıkarabiliriz.
  6. Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım ve üzerini de streç sinema ile kapatıp, dondurucuya kaldıralım.
  7. 4-5 saat beklettikten daha sonra dondurucudan çıkarıp kalıptan çıkaralım. 1-2 dakika bekledikten daha sonra üstündeki streç sinema fazlaca kolay bir biçimde soyulacaktır.
  8. Dilediğimiz biçimde süsleyelim, dilimleyerek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun
    ❤
    ????????‍????????.
Vişneli Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı