Vişneli Tavuk Göğsü (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 500 gr dondurulmuş (çekirdeksiz)vişne
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- Çeyrek çay bardağı su(nişastayı açmak için
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını ocağa alıyoruz. Eriyince unu ekliyoruz.
- El çırpıcısıyla unun kokusu çıkana kadar,hafifçe rengi değişinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Bir taraftan karıştırmaya devam ederek sütü ekliyoruz.
- Sütü ekledikten daha sonra ocağın ısısını orta ateşe getirelim.
- Süt ısınınca şekeri ilave edelim.
- Kaynayıncaya kadar hiç bırakmadan karıştıralım.
- Muhallebimiz yoğunlaşınca ocağı kapatalım.
- Son olarak vanilyayı ek edelim.
- Muhallebimizi mikserle 10 dakika kadar çırpalım.
- Sıcakken kaselere paylaştıralım.
- Vişne sosu için ;vişne ve şeker ocağa alınır. Daima karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca suda açtığımız nişasta eklenir.
- Koyulaşınca ocaktan alınır.
- Soğumuş olan tavuk göğsümüzün üzerine paylaştırılır.
- Ben vişneleri rondodan geçirmedim,siz isterseniz geçirebilirsiniz. Afiyet olsun @acemimutfak2022 sayfamı takibe alırsanız fazlaca sevinirim.