Vitamin Deposu Starbucks Kekim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 tane büyük rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu tarçın
- 1 portakal kabuğu rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi köpürene kadar 3 -4 dakika çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağını ve tereyağını ek edip biraz daha çırpıyoruz.
- Unumuzu eleyerek üzerine ek ediyoruz kabartma tozumuzu ve vanilyasını da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak rendelenmiş portakal kabuğunu, cevizi, hindistan cevizini, havucumuzu, tarçını ek edip kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
- Güzelce yağladığımız kek kalıbımıza karışımı boşaltıyoruz.
- 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen kekimizi soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun ????????.