Weghorts’tan Fenerbahçe maçı itirafı: “Hayal kırıklığı yaşadım”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş’ın Hollandalı yıldızı Wout Weghorts, Spor toto Muhteşem Lig’in 10. haftasında oynanacak olan Trabzonspor maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Trabzonspor’un geçtiğimiz dönemin Harika Lig’deki şampiyon grubu olduğunu hatırlatan Weghorts, güç bir maç oynanyacaklarını ve kazanmak istediklerini söylemiş oldu. Olabildiğince epey fazla gol atmak istediğini lisana getiren Hollandalı forvet, amacının Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak istediğini tabir etti.

Wout Weghorts, Fenerbahçe ile oynanan derbinin akabinde teknik yönetici Valerien Ismael ile yaşadıkları konuşma ile ilgili ise, özel bir konuşma olmadığını ve irtibatlarının epey net olduğunu. maçın kararı ile ilgili hayal kırıklığı yaşadığını söylemiş oldu.

Wout Weghorts’un açıklamaları şöyle:
“Trabzonspor maçı değerli bir çaba olacak. Son şampiyon ve uygun bir kadro. Fenerbahçe maçında güzel performans gösterdik. Umarım o son dakikalardaki performansı Trabzonspor karşısında sürdürmek istiyoruz. Güç bir maç olacak. Üç puan için elimizden geleni yapacağız. Bizim bir sistemimiz var. En düzgün halimizi göstereceğiz. Farklı bir Beşiktaş mı görürsünüz? Sanmıyorum. Trabzonspor karşısında en güzel halimizi göstereceğiz. Geçen haftaki galibiyeti devam ettireceğiz ve seri yakalayacağız. Amaç bu.
Eleştiriler futbolun bir kesimi. Hoca eleştirilebilir, biz eleştirilebiliriz. Bunlar doğal şeyler. Biz plana sadık kalacağız ve en uygununu vereceğiz. Kendimizi antrenman yaparak geliştiriyoruz. Birtakım maçlarda berbat performans sergiledik. Yanlışsız.
Taraftarların tutkusu ve bağlılığı, bilhassa iç alandaki maçlar beni memnun ediyor. Burada oynamak için kâfi bir sebep. Ligler içinde olağan ki farklar var. Maç temposu, grup, hakem kaliteleri farklılık gösteriyor. Güzel ya da makûs diyemem. Her lig farklıdır.
İstanbulspor birlikteliği beni ve arkadaşlarımı fazlaca üzdü. Soyunma odasında bunun tekrar olmaması konusunda konuştuk. Fenerbahçe maçının son kısımlarında epeyce fazla top taşıdık ceza alanına. Ligin başında daha fazla fırsat buluyorduk. Gole yakındık. Son haftalarda bu biçimde değil. Bunun niçini; her maçın farklı kaidelerde olması. Fenerbahçe maçı bitiminde hayal kırıklığı yaşıyordum o anda. İki defa gole yaklaşmıştım. Ismael hocamız bana daima maçın her anında fırsat bulacağımı söylüyordu. Özel bir konuşma olmadı. Bağlantımız fazlaca net ve yeterli. Birebir çizgideyiz ve benzeri düşünüyoruz.
Başlarda daha rahattım gol ve asistler yapıyordum. Son vakit içinderda yapamıyorum zira tedbir alınıyor. Ben de forvet oyuncusu olarak bu tedbire karşı tahlil bulmalıyım. Olabildiğince fazlaca gol atmak istiyorum lakin evvelden hayli gol atmama karşın kupa kazanamadım. Şu anki maksadım kadronun bir modülü olup şampiyon olmak.”