Whatsapp Arama Engeli Nasıl Yapılır ?

DeSouza

Global Mod
Global Mod
WhatsApp Arama Engeli Nasıl Yapılır?

WhatsApp, çağımızın en popüler iletişim araçlarından biri haline gelmiştir. Ancak bazen istenmeyen aramalar veya kişilerle iletişim kurmak istemeyebilirsiniz. Neyse ki, WhatsApp size bu tür durumlar için bir çözüm sunar: arama engeli. WhatsApp arama engeli nasıl yapılır, merak ediyor musunuz? İşte adım adım rehberimiz:

Adım 1: WhatsApp Uygulamasını Açın

Öncelikle, WhatsApp uygulamasını akıllı telefonunuzda açın. WhatsApp hesabınıza giriş yapın ve ana ekranı gördüğünüzden emin olun.

Adım 2: Kişiyi Seçin

Arama engeli uygulamak istediğiniz kişiyi veya kişileri seçin. Bunun için sohbet listesinden veya kişiler sekmesinden ilgili kişiyi bulabilirsiniz.

Adım 3: Sohbet Ekranına Girin

Kişiyi seçtikten sonra, onunla olan sohbet ekranına girin. Burada kişiyle daha önce olan mesajlarınızı görebilirsiniz.

Adım 4: Kişi Bilgilerine Gidin

Sohbet ekranında, genellikle üst kısımda bulunan üç nokta veya diğer seçenekler simgesine dokunun. Bu, kişiye özgü ayarları ve seçenekleri görmenizi sağlar.

Adım 5: Arama Engeli Seçeneğini Bulun

Kişiye özgü ayarlar arasında "Arama Engeli" veya benzer bir seçeneği bulun. Bu seçenek genellikle "Kişiye Engelle" veya "Arama Engelle" olarak adlandırılır.

Adım 6: Kişiyi Engelleyin

"Arama Engeli" seçeneğini bulduktan sonra, buna dokunun veya tıklayın ve ardından onaylayın. Bu, seçtiğiniz kişinin WhatsApp üzerinden size arama yapmasını engeller.

Şimdi, belirlediğiniz kişi veya kişiler size WhatsApp üzerinden arama yapamayacak ve siz de onları arayamayacaksınız. Ancak, sohbet etmeye devam edebilirsiniz. Bu yöntem, istenmeyen aramaları önlemek veya belirli kişilerle iletişimi kısıtlamak için oldukça kullanışlıdır.

Benzer Sorular ve Cevaplar

Soru 1: WhatsApp'ta bir kişiyi engellediğimde, o kişiye mesaj gönderebilir miyim?

Cevap: Evet, engellediğiniz bir kişiye hala mesaj gönderebilirsiniz, ancak bu mesajlar kişinin size ulaşmasını sağlamaz. Engellediğiniz kişi size cevap veremez ve durumu fark edemez.

Soru 2: WhatsApp'ta birini engellediğimde, o kişi bunu nasıl anlar?

Cevap: Engellediğiniz kişi, sizinle olan sohbetinde mesaj göndermeye çalıştığında, mesajı gönderildi olarak görebilir ancak teslim edilmedi olarak belirtilir. Ayrıca, profildeki durumunuz ve çevrimiçi durumunuz onlar için görünmez olur.

Soru 3: Engellediğim bir kişi, diğer iletişim kanallarından bana ulaşabilir mi?

Cevap: WhatsApp dışındaki iletişim kanalları üzerinden engellediğiniz kişi size ulaşabilir. Ancak, bu tamamen WhatsApp dışıdır ve WhatsApp'ın engelleme özelliğinden etkilenmez.

Soru 4: WhatsApp'ta engellediğim kişileri nasıl kontrol edebilirim?

Cevap: WhatsApp'ta engellediğiniz kişileri kontrol etmek için, Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenen Kişiler bölümüne gidin. Burada engellediğiniz kişilerin bir listesini görebilir ve isterseniz bunları kaldırabilirsiniz.

Soru 5: WhatsApp'ta bir kişiyi engellediğimde, o kişi beni grubuna ekleyebilir mi?

Cevap: Engellediğiniz bir kişi sizi gruba ekleyemez. Eğer bir kişi sizi engellediyse, siz onu gruba ekleyemezsiniz ve onunla grup içinde iletişim kuramazsınız.

WhatsApp arama engeli, istenmeyen aramaları önlemek veya belirli kişilerle iletişimi kısıtlamak için etkili bir araçtır. Yukarıdaki adımları izleyerek kolayca bir kişiyi engelleyebilir ve istenmeyen aramaları engelleyebilirsiniz.