Whatsapp'Ta Grup Gizleme Nasıl Yapılır ?

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Whatsapp'ta Grup Gizleme Nasıl Yapılır?

Whatsapp, milyonlarca insanın dünya çapında iletişim kurmasını sağlayan popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır. Grup sohbetleri, arkadaşlarla iletişim kurmanın harika bir yolu olabilir, ancak bazen biraz fazla olabilirler. Belki çok fazla mesaj alıyorsunuz veya belirli bir grup sohbetinin bildirimleri sizi rahatsız ediyor. İşte tam da bu noktada, Whatsapp'ın "Grup Gizleme" özelliği devreye giriyor.

1. Adım: Grubu Gizleme

Grup gizleme işlemi oldukça basittir. İlk olarak, gizlemek istediğiniz grubun sohbet ekranına gidin. Ardından, ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun ve açılan menüden "Grubu gizle" seçeneğine tıklayın. Bu işlem, grubunuzun sohbet listesinden kaybolmasını sağlar, böylece ana sohbetleriniz arasında daha az dikkat çeker.

2. Adım: Gizli Grupları Görme

Grubu gizledikten sonra, ona hala erişim sağlayabilirsiniz. Whatsapp'ın ana ekranından çıkış yapın ve "Ayarlar" bölümüne gidin. Ardından "Gizli sohbetler" seçeneğini bulun. Burada, gizlediğiniz tüm grupları ve kişileri bulabilirsiniz. Bir grupla iletişime geçmek istediğinizde, sadece bu bölüme gidin ve gizli grupla ilgili sohbet penceresini açın.

3. Adım: Bildirim Ayarlarını Düzenleme

Bir grubu gizlemek, o grubun size bildirim göndermesini durdurmaz. Ancak, Whatsapp size bildirim göndermeye devam eder, bu da bazen rahatsız edici olabilir. Bu durumu çözmek için, gizlediğiniz grupla ilgili bildirim ayarlarını özelleştirebilirsiniz. Bunun için, gizli grup sohbet penceresini açın, ekranın üst kısmındaki grubun adına dokunun, ardından "Sessize al" seçeneğine tıklayın. Böylece o gruptan gelen bildirimleri sessize alabilirsiniz.

4. Adım: Gizli Grubu Geri Getirme

Gizlediğiniz bir grubu tekrar ana sohbet listesine getirmek isterseniz, bu da oldukça kolaydır. Gizli sohbetler bölümüne gidin, sonra geri getirmek istediğiniz grubun üzerine basılı tutun ve "Görüntüle" seçeneğine tıklayın. Bu işlem, grubunuzu tekrar ana sohbetler listesine ekleyecektir.

5. Adım: Otomatik Grup Gizleme

Whatsapp'ın bazı sürümleri, sizi sürekli olarak rahatsız eden grupları otomatik olarak gizlemenize izin verir. Bu özellik sayesinde, belirli bir gruptan gelen çok sayıda bildirim alırsanız, Whatsapp otomatik olarak o grubu gizler ve size bildirim göndermez. Ancak, bu özelliğin her sürümde mevcut olmadığını unutmayın, bu yüzden telefonunuzun Whatsapp uygulamasını güncel tutmanız önemlidir.

6. Adım: Gizliliği Korumak

Son olarak, Whatsapp'ta grup gizleme özelliğini kullanırken gizliliğinizi korumak önemlidir. Telefonunuzu başkalarıyla paylaşıyorsanız veya Whatsapp'ı başkalarıyla birlikte kullanıyorsanız, gizli gruplarınıza erişimi kısıtlamak için Whatsapp'a şifre koymak veya uygulamayı kilitlemek gibi ek güvenlik önlemleri alabilirsiniz.

Whatsapp'ta grup gizleme, bazı durumlarda oldukça kullanışlı olabilir. Bu özellik, sizi rahatsız eden grupların bildirimlerini durdurmanıza ve ana sohbet listesini düzenlemenize olanak tanır. Ancak, bu özelliği kullanırken gizliliğinizi korumak da önemlidir.