Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

• ️200 gram bisküvi
  • ️3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ.
İçi için;

• ️600 gram labne peyniri
  • ️yarım su bardağı sıvı yağ
  • ️1 su bardağından az eksik şeker
  • ️2 su bardağı süt
  • ️2 yumurta
  • ️1 paket dr oetker vanilyalı toz pudding
Üzeri için;

• ️150 gram yabanmersini
  • ️Çeyrek limonun suyu
  • ️Çeyrek çay bardağı şeker
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle alt tabanı için bisküvileri robotta çekelim ardına eritilmiş yağı dökelim. Kum kıvamına gelene kadar karıştıralım. Bu karışımı kek kalıbına dökelim bastıralım.
  2. Büyük bir derin kaba peyniri, yumurtayı koyup el çırpıcısıyla çırpalım. Ardına sıvı yağ, süt ve toz pudingi koyup çırpalım. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökelim. Kalıbın kenarlarını folye ile kaplayalım.
  3. Üzerinin sosu için bir derin tavaya yaban mersinini koyalım. (yaban mersinlerinin art kısmını kesinlikle temizleyip kullanın).
  4. Arkasına şekeri ve limon suyunu koyup sulanınca ocaktan alalım.
  5. Bu sosuda kaşık ile aralıklı cheesecakenin üzerine dökelim ve kürdan yahut şiş ile hal verelim.
  6. Fırının en altına su dolu kap koyalım. 180 derecede alt-üst ayarda pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 1 saat 19 dk pişti. Denetimli pişirelim.
  7. Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Kalıbın ölçüsü: 11cm- 8cm

Not: Fırının en altına su dolu kap yerleştirin. Benim fırınımda 180 derecede 1 saat 10 dk pişti. her fırın değişik olabilir dikkatli pişirelim. 1 saat daha sonra denetim edelim. yavaşça sallanmalı. Pişince fırının kapağını kıyılayın yarım saat o biçimde bekletin.

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı