Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Not: Fırının en altına su dolu kap yerleştirin. Benim fırınımda 180 derecede 1 saat 10 dk pişti. her fırın değişik olabilir dikkatli pişirelim. 1 saat daha sonra denetim edelim. yavaşça sallanmalı. Pişince fırının kapağını kıyılayın yarım saat o biçimde bekletin.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için;
- ️200 gram bisküvi
- ️3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ.
- ️600 gram labne peyniri
- ️yarım su bardağı sıvı yağ
- ️1 su bardağından az eksik şeker
- ️2 su bardağı süt
- ️2 yumurta
- ️1 paket dr oetker vanilyalı toz pudding
- ️150 gram yabanmersini
- ️Çeyrek limonun suyu
- ️Çeyrek çay bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle alt tabanı için bisküvileri robotta çekelim ardına eritilmiş yağı dökelim. Kum kıvamına gelene kadar karıştıralım. Bu karışımı kek kalıbına dökelim bastıralım.
- Büyük bir derin kaba peyniri, yumurtayı koyup el çırpıcısıyla çırpalım. Ardına sıvı yağ, süt ve toz pudingi koyup çırpalım. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökelim. Kalıbın kenarlarını folye ile kaplayalım.
- Üzerinin sosu için bir derin tavaya yaban mersinini koyalım. (yaban mersinlerinin art kısmını kesinlikle temizleyip kullanın).
- Arkasına şekeri ve limon suyunu koyup sulanınca ocaktan alalım.
- Bu sosuda kaşık ile aralıklı cheesecakenin üzerine dökelim ve kürdan yahut şiş ile hal verelim.
- Fırının en altına su dolu kap koyalım. 180 derecede alt-üst ayarda pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 1 saat 19 dk pişti. Denetimli pişirelim.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Not: Fırının en altına su dolu kap yerleştirin. Benim fırınımda 180 derecede 1 saat 10 dk pişti. her fırın değişik olabilir dikkatli pişirelim. 1 saat daha sonra denetim edelim. yavaşça sallanmalı. Pişince fırının kapağını kıyılayın yarım saat o biçimde bekletin.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı