Yaban Mersinli (Süt Tozu Keki)

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaban Mersinli (Süt Tozu Keki) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı zirveli süt tozu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı yaban mersini yada kuru
  • 2 su bardağı un (dikkatli ekleyelim)
Yaban Mersinli (Süt Tozu Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keke başlamadan evvel süt tozunu bir kabın içersine alıp ılık su ile iyece karıştıralım pürüzsüz hale gelene kadar.
  2. Diğer yandan geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  3. Un yaban mersini hariç tüm gereçleri süt tozuyla bir arada güzelce karıştıralım.
  4. Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz en son yaban mersini yada kuru üzümü ekleyip yine yavaşça den karıştırıp bırakalım.
  5. Yağladığımız kalıp yada borcama döküp birkaç defa yere yavaşça vurarak havasını alalım.
  6. 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz kek kabarana kadar fırını asla açmayalım.
  7. Kekin pişdiğinden emin olunca kesinlikle bir dahade kürdan testi yaparak denetim ediyoruz.
  8. Fırından çıkarttığımız keki kesinlikle dinlendirelim afiyet olsun.
Yaban Mersinli (Süt Tozu Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı