Yalancı Tiramisudan Bozma Yaş Pasta (Hazır Kek İle) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kutu hazır sade kek
- 1 adet muz
- 1-2 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı süt
- 8 adet madlen çikolata
- 3 su bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 3 tatlı kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bir poşet krem şanti (arasından iki tane çıkan kutulardaki krem şantinin bir tanesi)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce küçük bir tencereye muhallebi için gerekli materyalleri koyuyoruz. (un ve nişasta için kaşığı epey doldurmanıza gerek yok). Daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. hafifçeten tabanı tutabilir dikkat edin lütfen. Kıvamı biraz sıvı olacak beklerken yoğunlaşıyor zira.
- Muhallebi soğuduktan daha sonra hazır kekin altını ve üstünü materyaller kısmında belirttiğimiz karışım ile ıslatıyoruz. Tabanın üstüne muhallebinin yarısından biraz fazlasını sürüyoruz.
- Muzu halka halka doğrayıp muhallebinin üstüne diziyoruz. Kekin üstünü kapatıp muhallebinin kalan kısmını sürüyoruz.
- Ayrı bir kapta kremşantiyi hazırlıyoruz mümkünse bir sıkma kabının içine koyup kremanın üstüne gezdiriyoruz (İster hal vererek bırakın isterseniz gezdirin daha sonrasında kaşıkla da düzeltin tercih sizin lakin kekin kenarlarına da sürmeyi unutmayın)
- Üzerini de damla çikolata ile süslüyoruz. Benmari adabı süt ve madlen çikolataları eritip, servis sırasında kekin üzerine gezdiriyoruz.