Yangında elleri bantlanmış biçimde bulunmuştu: İftira attığı ortaya çıktı

Samuag

New member
İstanbul’un Ataşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl Ocak ayında, 15 katlı binanın 14’üncü katından alevler yükseldi. İtfaiye takımları yangına müdahale ederken, meskende elleri koli bandı ile bağlanmış Alev Ş. yaralı olarak buldu.

Alev Ş., eski sevgilisi tarafınca elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlandıktan daha sonra konutu ateşe verildiğini öne sürdü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede şok eden gerçek ortaya çıktı.

İddianamede soruşturmanın Alev Ş.’nin şikayetiyle başladığı belirtilerek, olay tarihinde verdiği tabirine yer verildi.

SEVGİLİM YAPTI DEDİ, ŞİKAYETÇİ OLDU

Alev Ş.’nin olay günü erkek arkadaşı Emre Y.’nin konutuna geldiği, kendisiyle bir ölçü alkol aldığı, bir süre daha sonra tartışmaya ve arbede etmeye başladıklarını söylemiş olduği açıklandı.

Ataşehir’de geçen yıl çıkan yangında Alev Ş., erkek arkadaşını suçlamıştı.

daha sonrasında yaşananları hatırlamadığını belirten Alev Ş.’nin, “Gözümü açtığımda apartman boşluğundaydım, meskenden dumanlar çıkıyordu. Emre Y. benim ellerimi, kollarımı ve ağzımı bantlayarak konutumu ateşe verdiği anı şu an hatırlamıyorum. Şu an hafızam gidip geliyor. Güzelleştikten daha sonra ek söz verebilirim. Emre Y.’den şikayetçiyim” dediği aktarıldı.

ESKİ SEVGİLİSİ: RUHSAL MESELELERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Kuşkulu olarak soruşturulan Emre Y., suçlamayı kabul etmediğini, Alev Ş.’nin birkaç ay evvel hudut krizi geçirip bileğini kestiğini, ruhsal meseleleri olduğunu düşündüğünü belirtti.

Emre Y., “Ben olay günü saat 17.00 sıralarında Alev’in ikametinden ayrıldım. Ellerini kollarını bağlamadım. Konutu ateşe vermedim” dedi.

İTFAİYE ÇALIŞANI: RAHATLIKLA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR BİÇİMDE BAĞLANMIŞTI

İddianamede olay yerinde nazaranvli itfaiye işçisi İ.G. ve A.Ç.’nin, şahit olarak tabirleri yer aldı.

İ.G. sözünde, Alev Ş.’nin elindeki ve ayağındaki ipin rahatlıkla çözülebilecek bir biçimde bağlandığını, şuurunun tam kapalı olmadığını söylemiş oldu.

“YANGIN 5 DAKİKA EVVEL ÇIKMIŞ”

Yangının niye çıktığını anlayamadıklarını söyleyen İ.G., “Ben 10 yıllık itfaiye memuruyum, tertipli eğitim alıyoruz. Bu yangının biz gelmeden azamî 5 dakika evvel çıktığını söyleyebilirim” dedi.

A.Ç. ise sözünde konutun yatak odasında bir hanımı elleri ve ayakları bağlı biçimde bulduklarını, ayaklarının sıkı, ellerinin ise hayli sıkı bağlı olmadığını anlattı.

Emre Y.’nin yangından 3 saat evvel apartmandan ayrıldığı tespit edildi.

APARTMANA ‘YANGIN ÇIKARSA NERDEN KAÇARIZ’ YAZMIŞ

Apartman sakinlerinden N.Ö.’nün sözü de iddianamede yer aldı. N.Ö., yangın çıkmadan 4 gün evvel Alev Ş.’nin binanın girişinde bulunan aynaya “Yangın çıksa biz nereden kaçacağız” formunda yazı astığını gördüğünü söylemiş oldu.

KUŞKULU SEVGİLİ 3 SAAT EVVEL BİNADAN AYRILMIŞ

İddianamede güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği belirtilerek, Emre Y.’nin yangından 3 saat evvel binadan ayrıldığının tespit edildiği bildirildi.

Yangının 19.21’de çıktığı ve yangına müdahalenin ihbardan 7-8 dakika daha sonra yapıldığı iddianamede hatırlatıldı. Alev Ş.’nin ellerinin ve ayaklarının fazlaca gevşek bir biçimde ve bir insanı zapt edilemeyecek biçimde bantla bağlı olduğu vurgulanan iddianamede, Alev Ş.’nin yaklaşık 3 saat boyunca meskende yalnız kaldığı da hatırlatıldı.

Olayın akabinde Alev Y.’nin ruhsal tedavi için hastaneye yatırıldığı önerildi.

Alev Ş.’nin beyanlarının hayatın olağan akışına karşıt olduğu söz edilen iddianamede, yangın çıkartarak kabahat uydurduğunun anlaşıldığı değerlendirmesi yapıldı.

Emre Y. hakkında ‘Yangın çıkartarak taammüden öldürme’, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ cürümlerinden dava açılmasına yer olmadığı bildirildi.

YANGINDAN daha sonra RUHSAL TEDAVİ GÖRDÜ

Şikayetiyle başlayan soruşturmanın şüphelisi olan Alev Ş.’nin ‘Yangın çıkararak genel güvenliğin taammüden tehlikeye sokulması’ ve ‘Suç uydurma’ hatalarından 6 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılması istendi.

Yangından daha sonra Alev Ş.’nin cinayet sürece fikri manasına gelen ‘homisid’ niyet ve davranışları niçiniyle Erenköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Alev Ş.’nin psikiyatrik rahatsızlığı niçiniyle kendisi ve toplum için tehlike oluşturduğu, öbür biçimde korunamayacağı değerlendirmesiyle, onayı alınmadan hastaneye yatırıldığı öğrenildi.