Yarım Kilo Bal Kabağıyla Nefis Bir Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo bal kabağı
- 1 su bardağının yarısını geçkin toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığın ucuyla zerdeçal
- 1 paket vanilin
- 4 su bardak süt
- 4 yemek kaşığı dolusu. un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kedi lisanı
- 1 su bardak süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kabakları doğrayıp.
- Üzerine suyunu koyup ocağa koyalım.
- Kabaklarımız uygunca yumuşayınca ocaktan alıp blenderla pelte haline gelinceye kadar çırpalım.
- Toz şekerini ve iki kaşık nişastasını ekleyip tekrar ocakta iki dakika daha kaynatalım.
- Kreması şçin tencereye öce tereyağı koyup eriyince sıvı yağı da ekleyip unu koyuyoruz. Biraz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unu ocaktan alıp sütünü toz şekerini nişastayı vanilin yumurta sarısını ekleyip güzelce çırparak yine ocağa koyuyoruz. Daima karıştırarak güzelce yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Borcamımıza beyaz kremanın yarısını döküp yayıyoruz kedi lisanlarını süte batırıp kremanın üzerine bir sıra diziyoruz.
- Kedi lisanların üzerine kabak kreması koyup yayıyoruz.
- tekrar kalan beyaz kremayı üst katına yayıyoruz.
- Süslemek için kare kağıt kesip üzerine çapraz koyup kakao ekiyoruz. Kağıtları kaldırınca hoş bir desen oluyor.
- Karelerin içini ister kabak yahut süs şekerle süsleyebiliriz.Anlatımı uzun oldu ancak yapması kolay ekonomik lakin epey nefis yapın afiyet sıhhat olsun.