Yaş Pasta (30 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahiym.
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı +2 kaşık şeker
- 1 su bardağı +2kaşık un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker (iki parmak eksik)
- 4 yemek kaşığı mısır nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket bitter çikolata
- 2 paket vanilin
- 2 adet muz
- Ara katı için
- İsteğe bağlı damla çikolata
- 4 paket krem şanti
- 3 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahiym.
- 6 adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını başka kaselerde çırpacağız.
- Öncelikle beyazına bir çimdik tuz atıp köpürüp kar beyazı olana kadar blendırla çarpıyoruz.
- daha sonra sarısına şekeri ilave edip 2 dk çırpıyoruz.
- Yarım çay bardağı sıcak suyu azar azar ekleyip yumurtanın rengi açılana kadar çırpmaya devam ediyoruz
- daha sonra unu ve kabartma tozu vanilini de ekleyip çırpıyoruz.
- Son olarak köpüren beyaz akı nı yavaş yavaş sarısına ekliyoruz ve spatula yardımı ile katlayarak karıştırıyoruz ki köpüğünüz sönmesin iki defada dokun ki karıştırması kolay olsun.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dokun ve evvelde ısıtılmış 180dr lik fırında 15_20 dk pişirin birinci 10 dk fırını açmayın ki kekimiz sönmesin.
- Ara kreması hazırlanışı;Süt,ün,nisasta,vanilin ve şekeri bir tencereye alın ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan çıkmaya yakın bir kalıp bitter çikolatayı kırarak içine ekleyin ve karıştırın ortasında erimesini sağlayın.
- Ocaktan alıp orta ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
- Kekler piştikten daha sonra süt ile ıslatıp krema sürülür.
- Muz ve drajeler eklenir ikinci kat kek konur süt ile ıslatıp krem şanti sürülür isteğe nazaran süslenir.