Yatırım cazibesi, Toskana en üstte onaylandı

Samuag

New member
Toskana hala İtalya ve Avrupa'daki uluslararası yatırımları çekme eğilimini teyit ediyor: 1391 yabancı katılım şirketi (ulusal toplamın% 4.4'ü), 90.175 çalışan (bölgenin toplam çalışanlarının% 7,7'si), ekonomik etkisi% 15.5'e eşit bir Üretim sektöründe% 20,9'a yükselen bir yüzde, bölgede bulunan şirketler tarafından genel olarak üretilen katma değerden. Milan Bicocca Üniversitesi'nin 'Toskana bölgesinin küresel değerin zincirlerine katılımı' ve İtalya'daki yabancı şirketler üzerine araştırma ve OIE topraklarının (gözlemevi dış şirketler) geliştirilmesi raporunun verileri bugün Floransa'daki Palazzo Borghese'de düzenlenen yıllık Toskana Yatırım toplantısı. Sektördeki tahminleri, hedefleri ve araçları analiz etmek ve paylaşmak için düzenlenen olağan randevu.

“Toskana'ya Yatırım – Açıklanan Başkan Eugenio Giani – Bizi gururla dolduran konsolide bir gerçekliktir, bölgedeki yatırımları çekmeye yardımcı olan bir sayacı. Bugün çeşitli çalışmalar tarafından gösterilen veriler, geçen yıl gören bir bölgeyi gösteriyor. Yaklaşık 3 milyar ciro ve 3 bin işten fazla olan yatırımların gelişi, Toskana'nın en çok nasıl hatırlanacağını bilme yeteneği. Bu “Etkili Bölgeler”.

2024'ün ilk 9 ayına sahip olan TAHA GROUP tarafından hazırlanan 'Toscana topluluğunun' 2025 oranının yanıtı: Toskana ihracatı +% 11,7, 2023'e kıyasla 46 milyar avro değerinde, teşekkürler pozitif, özellikle teşekkürler farmasötikler ve mücevherlere; işsizlik oranı -5.4% (2018'den bu yana daha düşük seviye); 20-64 yaşındaki gruptaki işgal oranı, Trentino -South Tyrol (%79) ve Valle D'Aosta'dan (%78) sonra İtalya'da%76, 3. en yüksek değere sahip. Bu kadın istihdamı için aynen:%68, İtalyan ortalamasına karşı%57.

Toskana, 26 göstergedeki 2024 tespitine kıyasla performansını geliştirdi (35 makro-objektif göstergesi ve 23 “dikey” KPI), Toskana'nın rekabet gücünü değerlendirmek için incelenen diğer İtalyan topraklarına kıyasla, İş, yenilik ve dijital geçiş, işgücü piyasası ve eğitim, yeşil ve enerji geçişi, malzeme ve önemsiz altyapı ekipmanlarına. Buna ek olarak, sürdürülebilir geçiş ile ilgili olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarından (hidroelektrik bileşen ağının net kısmı) üretim insidansı ile 2023'te İtalya'da Toskana 4a:%92.7, ulusal ortalama%65.2'dir.

Ayrıca Ambrosetti raporuna göre, yenilikçi girişim insidansı, yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatı ve e-ticaret yapan şirketlerin varlığı, iyileştirileceği alanlardır. Örneğin, siber güvenlikte iki entegre gelişmiş çözümde bir Toskan şirketinden daha az. Aynı şey gelişmiş robotik ve artırılmış gerçeklik için de geçerlidir. Tüm girişimcilik aktörleri, kurumlar, eğitim ve araştırma sistemi ve sivil toplum arasında bir sinerji esastır. Alınacak yön, iki yola dayanan bir reastriyalizasyon sürecine doğru ilerliyor: geleneksel endüstriyel sektörlerin güçlendirilmesi ve ortaya çıkan ve yüksek teknoloji sektörlerinin gelişimini destekliyor. Sadece yerel endüstriyel kriz durumlarına bir yanıt değil, aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası yeni yatırımlar için güçlü bir cazibe motoru olabilir.

(Mariangela Della Monica işbirliği yaptı, basın ofisi Fondazione Toscana Vakfı)