hafifçe İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet kemer patlıcan
 - 2 adet orta uzunluk kuru soğan
 - 1 kırmızı kapya biber
 - 2 yeşil sivri biber
 - 5-6 diş sarımsak
 - 1 çorba kaşığı domates salçası
 - 3-4 adet domates
 - 1 çorba kaşığı nar ekşisi
 - Karabiber, tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar ortadan ikiye kesilip kısaltılır. Akabinde uzunlamasına, sonuna kadar değil 2 parmak kalana kadar artı biçiminde kesilir. Bol tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
 - Yayvan bir tencereye yarım kahve fincanı kadar zeytinyağı alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler eklenip kavurmaya başlanır.
 - Ardından salça eklenip 3 dakika daha kavrulur ve kabuğu soyulup minik doğranmış domatesler ve sarımsaklar eklenir.
 - Domatesler uygunca yumuşayınca yarım ya da 1 su bardağı su, baharatlar ve nar ekşisi eklenir.
 - Son olarak patlıcanlar sudan çıkarılıp sıkılarak tencereye yerleştirilir.
 - Kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde orta ara suyu denetim edilerek yaklaşık 1 saat pişirilir. Patlıcanlar gereğince yumuşayınca servis edilir. Afiyet olsun ????.