yavaşça Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
.
Yorumlarınızı bekliyorum .
yavaşça Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
- 1 paket süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker ( isteyen 1.5 su bardağı kullanabilir damak zevkinize bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için; Tüm gereçleri tencereye alalım topaklanmaması için devamlı çırpmaya devam edelim.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısıp 4-5 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebimizi ocaktan alıp borcama dökelim.
- O soğumaya başlarken 2 su bardağı sütü küçük bir tencereye alalım ,çikolata sosunu boşaltalım kaynayıncaya kadar devamlı karıştıralım .
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha karıştıralım ,sosumuz hazır.
- Ilıyan muhallebimizin üstüne dökelim ve soğumaya bırakalım.
Yorumlarınızı bekliyorum .
yavaşça Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı