Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı süt
- 14 adet kedi dili
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şanti
- 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
- 15 adet çilek
- 1 adet muz
- 100 gr krema
- 33 gram sütlü çikolata
- Kakao
- 4 adet kiraz
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye yumurta sarısı,toz şeker, un, nişasta, vanilin ve süt alınarak orta ateşte pişirilir.
- Hazırladığımız muhallebimizi bir akşam dolapta bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz muhallebimizin içine 1/2 çay bardağı toz şanti ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik sütü ek ediyoruz ve çırpıcı sayesinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
- Çarptığımız muhallebimizin içine 14 adet kedi lisanını rastgele kırıp güzelce karıştırıyoruz.
- Bir sunum kabına hazırladığımız kedi lisanlı muhallebili karışımın yarısını yayıyoruz.
- Arasına muz ve çilekleri doğruyoruz.
- Kalan harcımızı muz ve çileklerin üzerine döküp tekrar güzelce yayıyoruz.
- Üzeri için.Kremayı orta ateşte kaynar hale gelen kadar ısıtıyoruz.
- Karışıma çikolatayı ekleyip eritiyoruz. Çikolatamız eridikten daha sonra oda ısısına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Oda ısısına gelen çikolatamızı da hazırladığımız tatlımızın üzerine eşit bir biçimde döküyoruz.
- Dolapta 1-2 saat bekledikten daha sonra kakaomuz la süsleyip kirazlarımızla dekor yapıyoruz.İşte size enfes bir yaz tatlısı yiyen,yapan, beğenen her insanın ellerine sıhhat????????????.