Yaz Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 4 su bardağı süt
  • 14 adet kedi dili
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şanti
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 15 adet çilek
  • 1 adet muz
Üzeri için

  • 100 gr krema
  • 33 gram sütlü çikolata
  • Kakao
  • 4 adet kiraz
Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir tencereye yumurta sarısı,toz şeker, un, nişasta, vanilin ve süt alınarak orta ateşte pişirilir.
  2. Hazırladığımız muhallebimizi bir akşam dolapta bekletiyoruz.
  3. Beklettiğimiz muhallebimizin içine 1/2 çay bardağı toz şanti ve 1 çay bardağından 1 parmak eksik sütü ek ediyoruz ve çırpıcı sayesinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Çarptığımız muhallebimizin içine 14 adet kedi lisanını rastgele kırıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Bir sunum kabına hazırladığımız kedi lisanlı muhallebili karışımın yarısını yayıyoruz.
  6. Arasına muz ve çilekleri doğruyoruz.
  7. Kalan harcımızı muz ve çileklerin üzerine döküp tekrar güzelce yayıyoruz.
  8. Üzeri için.Kremayı orta ateşte kaynar hale gelen kadar ısıtıyoruz.
  9. Karışıma çikolatayı ekleyip eritiyoruz. Çikolatamız eridikten daha sonra oda ısısına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  10. Oda ısısına gelen çikolatamızı da hazırladığımız tatlımızın üzerine eşit bir biçimde döküyoruz.
  11. Dolapta 1-2 saat bekledikten daha sonra kakaomuz la süsleyip kirazlarımızla dekor yapıyoruz.İşte size enfes bir yaz tatlısı yiyen,yapan, beğenen her insanın ellerine sıhhat????????????.
Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı