Yaz Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Lokum üzere pişen ekmek banmaya doyamayacağınız zerzevat türlüsü ????.
								- 4 adet patlıcan
 - 10-12 adet taze fasülye
 - 2 adet patates
 - 4-5 adet yeşil biber
 - 1 adet büyük uzunluk soğan
 - 4-5 diş sarımsak
 - 1 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
- 1 su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı salça
 
Not EkleTarifi Yazdır
Lokum üzere pişen ekmek banmaya doyamayacağınız zerzevat türlüsü ????.
- Bütün sebzeler temizlenip iri küpler halinde doğranır.
 - Tencere ateşe alınmadan tabanına yağı dökülür.
 - Pişme sırasına bakılırsa sebzeler sırayla yerleştirilir.
 - Doğranan soğanlar eklenir üzerine fasulye eklenir onun üzerine patlıcan, patates en üste biber gelecek biçimde dizilir.
 - Doğranan domates de biberlerin üzerine serpilip sarımsaklar doğranır tuz karabiberi eklenir.
 - Ocağa alınıp kapağı kapatılır kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar ağır ağır pişirilir.
 - Yemek hiç karıştırılmaz! yarıya pişince hazırladığımız salçalı su yemeğin üzerine gezdirilir biraz daha kaynatılıp altı kapatılır. Lokum üzere zerzevat türlünüz hazır ????.