Yetenekler iş başında, NEET'leri iş dünyasına yaklaştırmak için 34 proje sürüyor

Samuag

New member
“Yetenekler iş başında”, Avrupa Sosyal Fonu +2021-2027'nin bölgesel programı kapsamında tahsis edilen ve Giovanisì tarafından desteklenen 5,8 milyon avroluk bir tahsisle Bölge tarafından birkaç ay önce başlatılan duyurudur. Amaç: 18-34 yaş arası işsiz veya aktif olmayan kız ve erkek çocuklarına yönelik eğitim kurslarını desteklemek.

Başkan Eugenio Giani, “Tekliflerin onaylanmasının ardından” “Yetenekler iş başında” yolunun operasyonel aşamaya geçeceğini söyledi. Projeler, Toskana genelinde her ilin tüm bölgelerini kapsayacak şekilde yaygın bir dağılıma sahip olacak. Halihazırda finanse edilen 34 projede, Şu anda değerlendirme soruşturmasına konu olan 2 kişi daha eklenebilir. Bunların toplamda 2 bin civarında kız ve erkek çocuğu içerebileceği tahmin ediliyor.” Başvurular, akredite eğitim kurumları, yerel yönetimler, eğitim amacı gütmeyen Toskana şirketleri ve üçüncü sektör kuruluşları dahil olmak üzere en fazla 8 kuruluştan oluşan ortaklıklar tarafından yapılır.

Eğitim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini, “Yetenekler iş başında, örgün ve yaygın eğitimden yararlanan ve özel ders faaliyetlerini içeren yenilikçi önerileri desteklemek için yaratıldı” diye açıklıyor. “Ayrıca Gençlik Garantisi programıyla kazanılan deneyime dayanarak – diye devam ediyor – esnek yöntemlerle karakterize edilen ve pratik faaliyetlere odaklanan entegre eğitim ve oryantasyon teklifleri içeren projeler uygulamayı seçtik. Amaç, hareketsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalan kız ve erkek çocukların motivasyonlarına ve ilgilerine etkili bir şekilde müdahale etmek ve onlara iş dünyasına girmelerine ve tatmin bulmalarına olanak tanıyan bir perspektif sunmaktır.” Bu, Bölge'nin son aylarda, işbirliğinden dolayı teşekkür ettiğim ANCI Toscana ile bölgesel girişimler ve yüzlerce yönetici ve paydaşın katılımıyla web seminerleri yoluyla gerçekleştirdiği tartışma sürecinin bir sonucudur”.

Her teklif üç tür eylem içerir: “Yeteneklerinizi geliştirin”, yani bölgenin sosyo-ekonomik yapısı hakkında genel bilgi sağlamayı amaçlayan ve bir öğrenme beyanının yayınlanmasına yol açan resmi eğitim faaliyetleri; Yenilikçi ve çeşitlendirilmiş öğretim metodolojileri ile “yeteneklerinizi ortaya çıkarın”, yaygın eğitim faaliyetleri; Gençleri motivasyon açısından desteklemeyi, onları işe yerleştirme ve eğitim fırsatlarına yönlendirmeyi amaçlayan “Yeteneklerinize eşlik edin”, refakat ve özel ders faaliyetleri.

Katılımcılara en fazla 250 Euro'ya kadar katılım ödeneği verilecektir.

Rotalara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.regione.toscana.it/-/talenti-in-azione