Yok bu biçimde Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Not: Tanımı birebir uygulayın, yoğunluğuna aldanmayın, yumuşacık bir lezzet tam sonucunda tanımdır ????.
Yok bu biçimde Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (şekerli seviyorsanız yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı kırık ceviz(ben çok ufalamadım biraz ağza gelmesi daha hoş bence )
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucu karbonat
- 2 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle toz materyalleri (un, tarçın, kabartma tozu, karbonat) hepsini bir kapta elekten geçirin.
- çabucak sonrasında diğer bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpın.
- Üzerine sıvı yağını ekleyip biraz çırptıktan daha sonra yaptığınız toz karışımı yavaş yavaş ek edin. (koyu gelebilir merak etmeyin hayli hoş kabarıyor ve yumuşacık oluyor) güzelce çırpın.
- Havuç ve cevizi de ek edip spatula ile devam edin karıştırın. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına döküp evvelde ısıtılan 170° fırında, benimkisi 30 dk da pişti.
- Siz de kürdan sayesinde test edip ona bakılırsa alın. Fırından fırına fark edebiliyor.
- Pişen kekin üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Not: Tanımı birebir uygulayın, yoğunluğuna aldanmayın, yumuşacık bir lezzet tam sonucunda tanımdır ????.
Yok bu biçimde Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı