Yorgan Pastası

Leila

Global Mod
Global Mod
Yorgan Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • ️4 orta uzunluk yumurta
  • ️250 gram şeker
  • ️1 tutam tuz
  • ️1 paket vanilya
  • ️200 ml. sıvıyağ
  • ️100 ml. süt
  • ️350 gram un
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • ️500 gram labne/quark
  • ️30 gram nişasta
  • ️50 gram pudraşekeri
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 orta uzunluk yumurta
Yorgan Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için, bir kabım ortasında şekeri, vanilya, tuzu ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Kakao ve kabartmatozunu ekleyin, karıştırın, yavaş yavaş unu ek edip karıştırmaya devam edin.
  2. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dökün ve düzeltin.
  3. Kreması için; bütün materyalleri bir kabın ortasında güzelce karıştırın ve bir poşetin içine boşaltın. Kekin üzerine kafes halinde şeritler sıkın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. Pişirin.
Yorgan Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı