Yorgan Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- ️4 orta uzunluk yumurta
- ️250 gram şeker
- ️1 tutam tuz
- ️1 paket vanilya
- ️200 ml. sıvıyağ
- ️100 ml. süt
- ️350 gram un
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️1 paket kabartma tozu
- ️500 gram labne/quark
- ️30 gram nişasta
- ️50 gram pudraşekeri
- ️1 paket vanilya
- ️1 orta uzunluk yumurta
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için, bir kabım ortasında şekeri, vanilya, tuzu ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Kakao ve kabartmatozunu ekleyin, karıştırın, yavaş yavaş unu ek edip karıştırmaya devam edin.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dökün ve düzeltin.
- Kreması için; bütün materyalleri bir kabın ortasında güzelce karıştırın ve bir poşetin içine boşaltın. Kekin üzerine kafes halinde şeritler sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. Pişirin.