Yumurtalı Havuçlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 er fiske pul biber
- Karabiber (İsteğe bağlı)
- Tuz
- 2 adet yumurta
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları temizleyip su dolu geniş kabın içine alalım.
- Bir çay kaşığı tuz dökelim ki ıspanakların kumları tabana çöksün,bir kaç kere bol su ile yıkayarak süzdürelim, doğrayıp tencereye alalım.
- Yarım çay bardağı su ekleyip biraz canlı kalacak biçimde haşlayıp süzelim.
- Tava ya sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış kuru soğanı alalım.
- Üzerine biraz tuz serpelim soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
- Rendelenmiş.
- Havucu da ekleyerek 2-3 dakika kavuralım havuçlar yumuşasın üzerine salçaları ek ederek bir iki cins karıştırıp haşlanmış ıspanakları,tuz ve baharatlarını ekleyip salça,soğan,havuç ve ıspanağın tatlarının birbirine geçmesi için kısık ateşte 5 dakika pişirelim havuçlarda yumuşamış olur.
- Yumurtalar için kaşıkla yer açarak yumurtaları kıralım ben 2 yumurta yaptım isterseniz 3-4 yumurtalı da olur.
- Tavanın kapağı kapalı olarak yumurtaları istediğimiz kıvamda pişirelim bu nefis yumurtalı yemeğimizi sıcak olarak servis edebiliriz. Afiyet olsun