Yumurtalı Ispanak Kavurması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 250 – 500 gram haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanak
 - 1 – 2 adet yumurta ( büyüklüğe ve isteğe bakılırsa )
 - 1 baş büyük kuru soğan
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
 - Yarım tatlı kaşığı biber salçası
 - 2 çay kaşığı sumak ( isteğe göre )
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağının yarısını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
 - yavaşça pembeleşen soğana kesme tahtasında kıydığınız ıspanağı ekleyin.
 - Soğan ve ıspanağın karışmasını sağlayın, çıkan suyu harareti yükselterek yok edin.
 - Kalan zeytinyağı, tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin. Sumak ekşimsi bir baharat, ıspanağın otsu tadını yok ediyor.
 - Çırpılmış 2 yumurtayı ekleyerek, tavanızda ıspanak ve yumurtayı karıştırarak pişirin. (2 dk. Kadar). Afiyet olsun.