Yumuşacık Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti(orman meyveli)
- 1 su bardağı süt
- 1 kase doğranmış çilek
- Orman meyveli sos
- Çilek
- Antep fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurtanın beyazını ve sarışını başka kaplara alıyoruz.
- Sarısının içine şeker ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz. ondan sonrasında sıvı yağ ve süt ekliyoruz. Un vanilya ve nişastayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Yumurtanın beyazını ayırdığımız kabın içerisinde köpürene kadar çırpıyoruz.
- Kabartma tozu ve köpürttüğümüz yumurta beyazını öbür karışımın üzerine ekleyip spatula ile alt üst yaparak karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Pişen keki kağıt ile tepsiden alıp rulo biçiminde sarıp yine açıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Arası için bir paket orman meyveli krem şanti ve sütü çırpıcı sayesinde çırpıyoruz.
- Üzeri için bir kısmını ayırdıktan daha sonra, soğuyan kekin üzerine döküyoruz.
- Bir kase doğradımız çilekleri de serpiyoruz. Yavaşça rulo formunda sarıyoruz.
- Keki yumuşacık olduğu için asla kırılma yapmıyor
- Dilerseniz çeşitli soslarla üzerine çizgiler yapıp çilek ve antep fıstığıyla süslüyoruz.
- Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten daha sonra servis ediyoruz.
- Yaz aylarında çileğin en hayli yakıştığı epey yavaşça bir pasta oluyor.
- Pandispanya yapamayanlar için bu tarifle hepinize kolaylık sağlayacak bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.