Yumuşacık Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
- 1 paket muzlu puding
- 3.5 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- daha sonra öbür gereçleri ekliyoruz.
- Kek kalıbını yağlayıp kek harcımızı döküyoruz ve tabana bi kaç defa vuruyoruz.
- Ben kek kalıbı kullandım dilerseniz küçük bi borcam da yapabilirsiniz.
- Keki 180’ öncesinden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kek pişerken muzlu puding için 3. 5 su bardağı sütü tencereye alıp toz karışımı döküyoruz. Yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Muzlu puding paketlerinin üzerinedeki ölçü ölçüleri farklı olabilir yazdığı üzere pişiriniz.
- Pişen kekin birinci sıcağı gittikten daha sonra bir çay bardağı soğuk süt ile keki ıslatıyoruz.
- Üzerine iki adet muzu yuvarlak doğrayıp sıralıyoruz.
- Ardından pişirdiğimiz muzlu pudingi döküp buzdolabında 10 dk kadar dinlendirdikten daha sonra dilediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz.
- Muzu keke fazlaca yakıştırdım kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.