Yumuşacık Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 şu bardağı soğuk süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Çırptıktan daha sonra kenarından sıcak suyumuzu koyuyoru ve karıştıriyoruz.
- Ardından vanilya kabartma tozu ve unu koyuyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz.
- 180 derece Yaklaşık 10 dakika da pişiyor. Tabi bu fırından fırına değişiklik gösteriyor. Fırında fazla tutmayın en çok 15 dakika da pişecektir. Fazla kalırsa sararken çatlar.
- Pişen kekimizi fırından alıp sıcak sıcak rulo formunu veriyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Kekimizin soğumasını beklerken bizde ortasına süreceğimiz krem şantiye hazırlıyoruz.
- Krem santiyi ardında yazan tarife göre hazırlıyoruz.
- Soğuyan kekimizi alıyoruz ve açıyoruz. Krem santiyi sürüyoruz. Ben krem santinin içine çilek ve muz koydum isteyen damla çikolata yada farklı meyveler koyabilir.
- Kekimizi yavaş yavaş sarıyoruz.
- Rulo formunu verdiğimiz pastanın dış kısmına da isterseniz krem şanti sürebilirsiniz. Afiyet olsun.