“Yusuf Demir’in Türk statüsünde oynaması gerekiyor”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Spor Toto Muhteşem Lig’in 6. haftasında deplasmanda 3-2 kazandıkları Kasımpaşa maçında net bir oyunla net bir galibiyet aldıklarını söylemiş oldu.
Buruk, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yapılan maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kasımpaşa’nın son 2 maçını kazandığını hatırlatan Buruk, “Son 2 maçını kazanmış, form olarak yükselen, moralli bir ekibe karşı oynadık. Çok fazla gol durumuna girdik. 3 gol attık lakin fazlaca daha fazlasını atabilirdik. Maçın sonu 3-2 olması, duran toptan yediğimiz gol 3-4 dakikalık kısımda bizi korkutsa da maçın bütün kısımlarında üstündük. Grup oyununu her geçen gün artırıyoruz. Ofansif oyunumuzu daha da artırıyoruz. Oyuncularımız gerçek performanslarını buluyor. Kerem’in bugün gol atması bizi ayrıyeten sevindirdi. Çok net bir oyun ile net bir galibiyet aldık. Bütün grubumu bugün oynadıkları futboldan dolayı kutluyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. bir daha inanılmaz bir dayanak verdiler. Onların varlığı bizim için hayli kıymetli. Her vakit bunu hissediyoruz. Alanda elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah daha hoş günleri daima birliktee yaşayacağız.” diye konuştu.
Okan Buruk, yaklaşık 2 gün evvel 5 yeni transferin geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“İki gün önceye kadar da elimizdeki oyuncularla en uygununu yapmıştık. Geçen hafta 10 şahısla maç kazanmıştık. Yeni gelen oyuncular da bize dayanak olacak, kadroya katkı verecek. Bugün girenler (Yusuf Demir ve Milot Rashica) ofansif manada güzel işler yaptı. Hepsi bizim gücümüzü artıracak. Forma rekabeti doğal ki olacak. Bu benim için hoş bir şey. Az oyuncudan hayli fazla oyuncunun olması kıymetli. Kaliteli oyuncular. İnsan olarak fazlaca kaliteliler. Grup beraberliğinin üst çıktığını görüyorum. Bu beni epeyce sevindiriyor. Herkes transfer yapar, uygun oyuncular getirir lakin hem karakterli tıpkı vakitte kendi ortasında bunu yaşayabilen kadrolar daha farklı oluyor. Bunu başarmaya çalışacağız. Oynamayanlar her vakit üzülür lakin onlar bizim için daha pahalı olacak. Onlara daha epeyce dokunup ilgileneceğiz. Bu bir nazaranv kısmı. Bütün oyuncuları hazır tutmaya çalışacağız. Oyuncu oynamadığında üzülür lakin kadro kazandığında herkes keyifli olur. Yarınki idman bile inanılmaz hoş olacak.”
“En güzel durumda kimse o oynayacak”
Okan Buruk, forma rekabetinde en uygun durumda oynayanın alana çıkacağını söylemiş oldu.
Santrforda Bafetimbi Gomis, Mauro Icardi ve Haris Seferovic içinde yaşanacak forma rekabetinin sorulması üzerine Buruk, “En uygun durumda kimse o oynayacak. Grubun başarısı için en uygunları ortaya çıkaracağız. Yeni gelen oyuncularımız adaptasyon sürecinde. Icardi ve Mata’nın idman testlerini yaptık. Önümüzdeki haftadan itibaren yavaş yavaş takım içine sokmaya çalışacağız. Onların yüzde 100’lerini bulması kıymetli. Onlardan gelen geri bildirim de hazır olduklarında kadroya katılmak istedikleri istikametinde. Sakatlık riski de oluşabilir. Bahtımız cuma gününden daha sonra ulusal maç ortası. O ortada bir hazırlık maçı oynayabiliriz. Bir hafta maçtan daha sonra bay geçeceğiz. Önümüzdeki haftalar grubun yüzde 100’ünü bulması için bize kolaylık sağlayacak.” tabirlerini kullandı.
“8+3 bütün hocaları zorluyor”
Galatasaray Teknik Yöneticisi Buruk, birinci 11’de 3 Türk futbolcu oynatma zorunluluğunun tüm teknik adamları zorladığını söylemiş oldu.
Ayrılan Türk futbolcuların akabinde takım kurmakta zorlanıp zorlanmadığını sorulması üzerine 48 yaşındaki teknik adam, şu biçimde konuştu:
“8+3 bütün hocaları ve kulüpleri zorluyor. Transfer yaparken de zorlanıyorsunuz. Maddi manada daha fazlaca paralar ödüyorsunuz. Oyuncu değiştirirken de maç öncesi yaklaşık 1 saatimizi matematik için harcıyoruz. Öz kaynak sistemimizden çıkan oyuncular bizim için değerli. Bugün Emin Bayram ve Yunus Akgün oynadı. Metehan Baltacı takımdaydı. Vakit zaman Hamza Akman oynadı. Ayrılan Türk oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Hepsi yeterli çalıştı. Ayrılmak isteyenler ve bizim ayrılmasını istediğimiz oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Altyapıdan genç arkadaşlar idmanlarda bizimle oluyor. kimi vakit kalecisiz oyuncu sayımız 30’a geliyor lakin Galatasaray için bu gençleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Alttan oyuncu çıkartıp onları geliştirebilen bir kadro olursak bizim için epey büyük de bir yarar olacak. Dünya Kupası için kasım ayında verilecek ortada alttan gelecek genç oyuncularımıza daha fazla talih vereceğiz.”
“Yusuf Demir’in Türk statüsünde oynaması gerekiyor”
Okan Buruk, Avusturya Ulusal Grubu’nu tercih ettiği için yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir’in Türk statüsünde oynaması gerektiğini söylemiş oldu.
“Yusuf Demir epeyce yetenekli ve kaliteli bir futbolcu.” diyen Buruk, 19 yaşındaki atak oyuncusuyla ilgili, “Keşke Yusuf’u Türk olarak oynatabilsek. Türk bir ailenin, her şeyiyle Türk olan bir çocuğu. Ulusal ekip tercihinin nasıl olduğu da açık değil. Biz mi onu tercih etmedik, o mu bizi tercih etmedi fazlaca açık değil. Her şeyiyle Türk olan bir futbolcunun Türkiye’de Türk statüsünde oynaması gerekiyor. Tahminen önümüzdeki sene yahut yakın vakitte değişebilir. Bilhassa Türk pasaportu olan, bizden olanların yabancı statüsünde oynaması bize garip geliyor.” tabirlerini kullandı.
Yabancı oyuncu kuralından dolayı kalede Fernando Muslera ile Okan Kocuk’un dönüşümlü oynama ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine Buruk, “Adaşım Okan epey kıymetli bir karakter. Daima kendini hazır tutan bir oyuncu. Muslera fazlaca düzgün gidiyor. Onunla devam etmeyi düşünüyoruz. Tek düşündüğümüz kadronun maçları kazanması, takım istikrarımızın devam etmesi. Gayeye ve sonuca odaklanmış durumdayız. Tek fikrimiz maçlara en yeterli takımla çıkmak ve galip gelmek. Kalecisinden santrforuna kadar bütün oyuncular yarışacak.” diye konuştu.
Okan Buruk, Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira’nın temposundan mutlu olduğunu anlatarak, “Sergio’nun temposu hamlede bize hoş işler yaptı. Bir tek direkle külfeti var. O direk işini de çözersek ligin en hayli gol atan oyuncusu olacak. Haftalardır gelen direğe vurma alışkanlığı var. Bugün de süper bir şut attı. Genel olarak temposu her hafta yükseliyor. Atağa katkısı bize değerli şeyler veriyor. Onun savunma tarafını Torreira ile kapatmaya çalışıyoruz. Vakit zaman Mertens de savunmaya yardım ediyor. Birinci niyetimiz atakta neler yapabileceğimiz. Gruplar bize karşı daha epey kapanarak oynuyor. Onları çözmek için Sergio’yu daha epeyce kullanıyoruz. Oynadıkça temposu da daha üstlere gidecektir.” halinde görüş belirtti.
“Kerem’e itimadım tam”
Buruk, birinci 5 maçtaki performansıyla eleştirilen ve bugün 2 gol atan Kerem Aktürkoğlu’na itimadının tam olduğunu lisana getirdi.
Kerem’in fazlaca çalıştığını ve gol için istekli olduğunu vurgulayan genç teknik adam, “kimi vakit fazlaca isterseniz, fazla kendinizi sıkarsanız tam oyununuzu ortaya koyamazsınız. Dönemin başından beri gol atıp, asist yapamaması onu etkiledi. Fakat Kerem’e inancım tam. Ondan beklentimiz yüksek. Bugün ikinci golleri attı. Kendi adıma değil onun rahatlaması ismine ayrıyeten fazlaca memnun oldum. Önümüzdeki hafta stadımıza epeyce daha rahat ve müspet bir biçimde çıkacak. Beşerler da Kerem’i daha fazlaca destekleyecek. Taraftarımızın maç sonunda Kerem’i çağırması ve bu beraberlik epey hoş. Tıpkı biçimde bize ve oyuncularımıza takviye olmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Buruk, Dries Mertens’in performansından şad olduğunu vurgulayarak, “Mertens’in saha ortasında olmasını, liderliğini, saha ortasında arkadaşlarına davranışını önemsiyorum. Topla buluştuğu yerler, bize tahlil olması, topu geri kazanması bizim için kıymetli. kimi vakit hücumsal manada öne çıkmasa da oyun ortasında daima olan bir futbolcu. Âlâ bir kadro oyuncusu. Oyuncular için hazırlık kampı fazlaca kıymetli. daha sonradan katılan oyuncuların yavaş yavaş kendini bulacağını düşünüyorum. Kendine yeterli bakan, güzel çalışan bir futbolcu. Aslında yaşını fazlaca muhakkak etmeyen bir oyuncu. Önümüzdeki haftalarda üstüne koyarak devam edecektir.” diyerek kelamlarını tamamladı.